Show TV’den Yeni ‘Doktor’ Dizisi Geliyor!

Show TV’den Yeni ‘Doktor’ Dizisi Geliyor!
Show TV ekranlarına yabancı bir diziden uyarlama yeni bir doktor dizisi geliyor. Oyuncu seçmeleri yapılamaya başlayan dizinin kod adı: Yeni İstanbul olarak duyuruldu. İşte detaylar

Show TV’nin hafızalardan silinmeyen 4 sezon ekranlara gelen başrollerini Kutsi, Yasemin Özilhan, Leyla Göksun, Bekir Aksoy, Melike Güner ve Yeşim Ceren Bozoğlu’nun paylaştığı ‘Doktorlar’ ve 1 sezon ekranlara gelen başrollerini Gökhan Alkan, Öykü Karayel, Ali Burak Ceylan, Hakan Gerçek ve Merve Çağıran’ın paylaştıkları  ‘Kalp Atışı’ dizilerinin ardından Show TV yine etkili bir doktor dizisi ile geliyor. Kanalın yeni projesini Saner Ayar’ın patronu olduğu O3 Medya çekiyor. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre; projenin detayları yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Oyuncu seçimi başlayan dizinin kod adı; Yeni İstanbul olarak belirlendi. Dizinin yönetmen koltuğunda son olarak Türkiye’de yayına hayatına başlayan Disney Plus dijital platformunun ilk yerli yapımı olan Engin Akyürek’li ‘Kaçış’ dizisini yöneten Yağız Alp Akaydın’ın oturacağı açıklanmıştı, Ancak son gelen haber dizide yönetmen değişikliğine gidildiği yönünde oldu. Masumlar Apartmanı’nın birçok ödül alan başarılı kadın yönetmenlerinden Çiğdem Bozali projenin yeni yönetmeni oldu. Bozali, geçtiğimiz yıl Masumlar Apartmanı dizisinin yönetmenliği sebebi ile, 47. Altın Kelebek Ödüllerinde ‘En İyi Yönetmen Ödülü’nü hak kazanmıştı. Aynı zamanda ‘Kader Postası’ adlı sinema filmini yönetmişti. Kod adı ‘Yeni İstanbul’ olan dizinin senaryosunu Ayça Üzüm ve Cansu Çoban kaleme alıyor. İşte Show Tv’nin yeni dizisi ‘Yeni İstanbul’ dizisi ile ilgili merak edilenler…

 

Kod Adı ‘Yeni İstanbul’ Hangi Diziden Uyarlama?

Amerika’nın en eski devlet hastanesinde görevli olan Dr Eric Manheimer’ın biyografisinden yola çıkılarak çekilen ‘New Amsterdam’ dizisinin uyarlaması olacak.

 

İdealist bir doktor olan başhekim Barış Güvener’in bir hastaneye atanmasından sonra kendisinin ve etrafındaki olayların anlatıldığı dizi etkileyici hikayesi ve birbirinden çarpıcı vakalarıyla seyirciyi ekrana kilitleyecek.

ABD’de 25 Eylül 2018 tarihinde başlayan 4 sezon çekilen ve 5. Sezonu ile önümüzdeli yıl ekranlara veda edecek dizi dram ve medikal türünde Kanal NBC’de yayınlanmaktadır. Dizinin yaratıcısı David Schulner, yapımcısı Eric Manheimer’dir. Dizinin başrollerini ise Ryan Eggold (Dr Max Goodwin), Janet Montgomery (Dr Laura Bloom) ve Freema Agyeman (Dr Helen Sharpe) paylaşıyor. Dizide ayrıca, Jocko Sims (Dr Floyd Reynolds) ve Tyler Labine (Dr. Iggy Frome) yer alıyor.

 

 ‘New Amsterdam’ Nasıl Bir Dizi?  Konusu Ne?

Hastane dizilerini ve medikal drama sevenlerin izleyeceği türden olan New Amsterdam, 2018 yılında ilk sezonu ile Kanal NBC’de yayınlanmaya başlamış. Dizinin ilk sezonu pilot dâhil 22 bölümden, ikinci sezonu 18 bölümden, 3. Sezonu 14 bölümden, 4. Sezonu ise 22 bölümden oluşuyor. 2022-2023 sezonunda yayınlanacak 13 bölümlük 5. sezonu ile dizi ekranlara veda edecek. 

 

ABD’nin en eski devlet hastanesine başhekim olarak Dr Max Goodwin atanır. Kendisi oldukça zeki ve idealist bir doktordur. Herşeyin bir yolu bir çözümü vardır diye düşünen Dr Max Goodwin hayır kelimesini bir yanıt olarak kabul etmez. Dr Goodwin, hastaneyi iyi bir hale getirmek için bürokrasiyi yıkmaya hazırdır. Hastane personeli ve çalışan diğer doktorlar daha önceden de duydukları bu sözlerin gerçekleşeceğini pek düşünmezler. Ancak hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğini kanıtlayan Goodwin, hastaneye yeni bir soluk getirir.

 

Hastanenin diğer çalışanları ile birlikte hem sağlık sisteminin aksayan yanlarını düzeltmeye hem de New Amsterdam’ı herkese yardım edebilecek bir duruma getirmeye çalışır.

 

Yeni İstanbul adlı dizinin oyuncu seçmeleri başladı. Dizinin oyuncu kadrosu netleştikçe haber sitemizde dahil olan isimlere yer vereceğiz. Sizde sayfamızdan takip edebilirsiniz. Yeni İstanbul kod adlı dizi önümüzdeki sezon için çekilecek ve dizinin Eylül ayında yayınlanması bekleniyor.
Dizinin kadrosuna dahil olan ilk oyuncu Tansel öngel oldu.

28-06-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar