Show Tv'nin Yeni Dizisi Yalancı, Sadakatsiz Dizisinin Başarısından Esinlendi

Show Tv'nin Yeni Dizisi Yalancı, Sadakatsiz dizisinin başarısından esinlendi
Show Tv ekranlarında yeni başlayacak olan İngiliz yapımı Yalancı dizisi Sadakatsizin başarısından esinlenerek yeni proje hazırlığına başladı.

Cansu Dere ve Caner Cindoruk'un basrolleri paylastigi Kanal D ekranında geçen sezon çok başarılı bir performans ortaya koyan Sadakatsiz dizisi, Doctor Foster dizisinden uyarlamasıydı. Yeniden bir İngiliz dizisinin uyarlanması ile iyi bir sonuç elde edildi. Cansu Dere ve Caner Cindoruk ikilisinin de başarılı performansı ile Sadakatsiz çok başarılı bir iş çıkardı ve reytinglerde sırasini korumayi basardi

Show Tv'de İngiliz Yapımı Dizi

Kanal D’de ekranlarinda yayinlanan Sadakatsiz dizisinin elde ettiği bu büyük çıkışın ardından, Show TV, yine bir İngiliz yapımı olan The Liar’ın uyarlaması için büyük cesaret kazandı. Yalancı ismi ile ekrana gelecek olan dizide Burçin Terzioğlu ve Salih Bademci ikilisi başrolde buluştu.Kanal D’nin Sadakatsiz dizisi ile elde ettiği basarinin Show TV’yi de Yalancı dizisi için olumlu yönde etkilemesi ve İngiliz dizilerinin öne çıkması dikkat çekici bir detay oldu. Güney Kore ve Japon uyarlama dizilerin ardından İngiliz yapımlarında da başarılı olunması, bu konuda kanalların ilham kaynaklarini kabartıyor. Son dönemde ekranlarda seyirciler tarafindan İngiliz projelerine yönelik olarak ilginin artışında da Sadakatsiz dizisinin etkisi olduğunu söylemek çok dogru olacak.

Ekranlarda İddialı Bir Uyarlama Daha

Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, dizi hakkinda bir yorumda bulundu: “Güney Kore veya Japon yapımı romantik komedilerin yanı sıra İngiliz dizilerinin Türkçe versiyonları da orijinallerini aratmayan hatta yeri geldiğinde onların önüne geçen içerik ve performanslarla çıkıyorlar ekrana. Misal, geçen sezon ekranda fırtına gibi esen ve yeni bölümleri merakla beklenen ‘Sadakatsiz’! Kanal D’yi hayal kırıklığına uğratmayan dizi, sadece aşk-ihanet-gizem üçlüsüne yeni bir boyut açmakla kalmadı aynı zamanda, orijinal yapımdan daha uzun süreli bölümlerle uyarlanmasına rağmen beşer bölümlük iki sezon ekran ömrüne sahip ‘Doctor Foster’ın üstünde bir performans sergileyerek, uyarlama senaryoda gelinen noktayı da koydu ortaya koydu.Hiç kuşkusuz bu başarılı gidişatın ardından edinilen cesaretle yeni örnekler de boy gösterecekti ekranlarımızda. Nitekim bu sezon için bir başka başarılı İngiliz yapımı senaryo materyali sağladı dizicilerimize. ITV kanalında altışar bölümden oluşan iki sezonuyla oldukça sevilen ve BAFTA ödüllerine aday gösterilen ‘Liar’, psikolojik drama türünden içeriğiyle, ekranlarımıza iddialı bir uyarlama daha kazandıracak gibi görünmekte. Bu bağlamda orijinale bakıp yerli uyarlaması ‘Yalancı’ hakkında ön görüşümü paylaşmak istedim ben de.”

15-08-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Dinç

Yasemin Dinç

Yasemin Dinç, 1994 'de İstanbul Kadıköy'de doğmuştur. Eğitimini tasarım üzerine tamamlayıp 2015 yılında mezun olarak iş hayatına atı .. devamı.. mail
Yorumlar