Sinemanın Efsanesi İlyas Salman Vasiyetini Açıkladı

Sinemanın Efsanesi İlyas Salman Vasiyetini Açıkladı
Türk Sineması’nın en önemli yapımlarında yer alan isimlerin başında gelen ünlü isim İlyas Salman bir televizyon kanalında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk Sinemasının ve tiyatrosunun usta isimlerinden biri olan ve rol aldığı filmlerdeki üst düzey performanssıyla herkesi kendisine hayran bırakan oyunculardan İlyas Salman zaman zaman magazin basını ve sosyal medyada değişik konularla gündeme geliyor. Usta oyuncu özellikle muhalif kişişliği ile bilinirken zaman zaman yaptığı keskin yorumlarla gündem oluyor. Bu güne kadar birbirinden başarılı pek çok yapımda rol alan İlyas Salman sık sık dini görüşleriyle gündeme geliyor. Hababam Sınıfı, Çöpçüler Kralı, Kibar Feyzo, Banker Bilo, Çiçek Abbas ve daha pek çok unutulmaz yapımla tanınan usta oyuncu katıldığı bir televizyon programında kendisine sorulan sorulara cevap verdi. İlyas Salman sunucunun vasiyetiyle ilgili sorusuna ise oldukça şaşırtan bir cevap verdi.

Dünyadan Kirimle Gideceğim

Türk Sinemasının en çok bilinen yapımlarında rol alan ve canlandırdığı karakterlerle seyircinin beğenisini ve takdirini kazanan usta oyuncu İlyas Saman katıldığı bir televizyon programında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Muhalif kişiliği ilebilinen İlyas Salman sunucunun “bütün kayıtlarda ateist olduğunuz geçiyor. Ateist İlyas Salman’ın bir vasiyeti var mı” şeklindeki sorusuna çok çarpıcı bir cevap verdi. İlyas Salman soruya verdiği cevapta “Vasiyetim şöyle; başıma ne alevi dedesi ne Sünni hocası gelecek. Ne haham gelecek, ne papaz gelecek. Gelmesin dedim. Benim arkadaşlarım, yoldaşlarım toplanacaklar, türküleri, şarkıları ve şiirleriyle uğurlayacaklar. Ve yıkamayacaklar beni, dünyadaki kirimle gideceğim. Hangi elbiseyle ölmüşsem o elbiseyle gömüleceğim” ifadelerini kullandı.

Arkadaş Yan Yana Yürümek Demek Değildir

Katıldığı televizyon programında her zaman olduğu gibi yine çarpıcı ve aykırı açıklamalar yapan ünlü isim İlyas Salman ayrıca pek çok filmde birlikte rol aldığı Kemal Sunal, Şener Şen ve Adila Naşit’le ilgili de konuştu. Ünlü oyuncu yaptığı açıklamada Kemal Sunal benim hemşomdu, memleketlimdi, can dostumdu, buna Şener Şen ve Adile ablayı da katıyorum. Ayşen Gruda da öyle. Tapılası arkadaşlıktı bunlar. Arkadaş demek yan yana yürüyen demek değil, arkadaş yolda yürürken arkadan bakılan insandır kimse taşlamasın diye” ifadelerini kullandı. Ünlü ismin bu açıklamaları magazin basını ve sosyal medyada geniş şekilde yer aldı ve gündem oldu.

03-12-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar