Söz Dizisi Şehit Sahnesinde Şaşırtan Hata

Söz Dizisi Şehit Sahnesinde Şaşırtan Hata
Star Tv'nin başarılı yapımlarından Söz Dizisinde inanılmaz hata... Dizinin şehit asker sahnesine mantık hataları damga vurdu. Söz Dizisi şehit sahnesi mantık hataları neler?

Star Tv’nin Pazartesi akşamlarının fenomen dizisi Söz seyirci tarafından yayınlandığı her bölüm adeta nefesler tutularak seyrediliyor. İkinci sezonu yayınlanan dizi özellikle genç kitlenin beğenisini toplamış durumda. TIMS&B tarafından Star Tv için projelendirilen dizinin yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar üstlenirken yönetmen koltuğunda Yağız Alp Akaydın oturuyor. Ethem Özışık tarafından kaleme alınan Söz özel kuvvetlerin bir timinin teröristlerle mücadelesini konu alıyor. Dizinin 18 Mart Pazartesi akşamı yayınlanan bölümü seyirciyi adeta şok etti. Dizinin sevilen karakterlerinden Avcı lakaplı Üstçavuş Fethi teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu.

Üstçavuş Fethi Nasıl Şehit oldu?

Dizide Fethi karakterini oynayan yakışıklı oyuncu Burak Sevinç şehit olarak diziye veda etti. Star TV ekranlarında fırtınalar estiren Söz dizinde 18 Mart akşamı Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümünü Anma günü dolayısıyla tertiplenen tören için hazırlanan tim, sahnede yan yana gelerek plaketlerini almaya hazırlanırken Üstçavuş Fethi teröristlerin tören alanında olduğunu fark eder ve onlarla çatışmaya girer. Teröristleri tören salonuna sokmamak için her şeyi yapan Fethi teröristleri etkisiz hale getirmeyi başar ancak kendisi de iki mermiyle yaralanmıştır. Fethi yaralı olarak tören salonuna girer ve arkadaşlarının gözleri önünde yere yığılarak şehit olur. Gözyaşlarının sel olduğu sahnede yapılan hatalar ise dikkatli seyircinin gözünden kaçmadı. Peki neydi bu hatalar?

Mantık Hataları Pes Dedirtti

Söz dizisinin 18 Mart akşamı yayınlanan bölümünde şehit olan Fethi karakterinin şehit olma sahnesi izleyiciler tarafından duygusal bulunsa ve beğenilse de dizideki mantık hataları dikkatlerden kaçmadı.

Fethi’nin teröristleri fark ettikten sonra onlarla çatışmaya girmesi ancak bunu kimsenin fark etmemesi mantıklı bulunmadı. Silahlarda susturucu olduğu için silah seslerinin duyulmaması normal karşılansa da koca salonda bir güvenlik ekibi ya da polisin olmaması mantıksız karşılandı.

Üstelik tören sahnesi gelmeden önce Eylem Erdem Albay’a alandaki güvenlik önlemlerinin arttırıldığını söylemişti.  Buna rağmen Fethi’nin teröristlerle çatıştığını kimsenin fark etmemesi mantık hatası olarak algılandı.

Fethi Üstçavuş arkası dönük şekilde duran son iki teröristi görünce onlara seslenip kendisini fark etmelerini sağlamak yerine arkalarından ateş etseydi belki de ölmeyecekti.

Fethi’yi yaralı gören arkadaş ve komutanlarının ambulans çağırmayı düşünmemesi de ayrı bir hata olarak algılandı.

Tabi ki, senaryo gereği Fethi Üstçavuş bir şekilde ölecekti ama yine de Söz gibi kaliteli bir dizinin bu kadar basit mantık hatalarına düşmemesi gerekiyordu.

20-03-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar