Sunucusuz ilk televizyon programı TRT’de başlıyor

Sunucusuz ilk televizyon programı TRT’de başlıyor
Türkiye'de ve dünyada bir ilk gerçek oluyor. TRT1'de sunucusuz, stüdyosuz ve kameramansız bir yarışma formatı hazırlandı. Soru Küpü adı verilen yarışma bakın nasıl çekilecek?

Sokaklara çıkmanın tehlikeli olduğu bugünlerde, televizyon kanalları farklı ve ilginç formatlarda programlar hazırlamaya başladı. TRT ise bu tarz programlarda başı çeken kanallardan. TRT 1'de yayınlanacak Soru Küpü yarışması da ilginç özellikleriyle bu programlardan biri olacak. Sunucusuz ve kameramansız çekilecek program ekranlarda yerini almaya hazırlanıyor.

Dünyada Soru Küpü'nün benzeri yok!

Koronavirüs salgını sonrası korunma amaçlı başlatılan 'Evde Kal' uygulaması televizyon yayınlarını da etkiledi. Evde kalınan günlerde en iyi arkadaş televizyon kanalaları oldu. Fakat birçok yapım, program ve dizilerin yeni bölümlerini çekemedi  sezon finali yaptı. Yaşanan gelişmler ekranlara yeni ilginç fikirlerin sunulduğu programların çıkmasına vesile oldu. Sunucusuz, stüdyosuz, kameramansız dünya televizyonlarında daha önce görülmemiş bir yarışma programı TRT ekranlarında yayınlanmak üzere hazırlanıyor. Net Yapım'ın üstlendiği Soru Küpü evdeki yaşamı ekranlara getiriyor.

Yapay zeka teknolojisi kullanıldı

Daha önceden evlere yerleştirilen kameralarla çekilecek programda koronavirüs tedbirleri vurgulanıyor, sosyal mesafe kurallarına dikkat çekiliyor ve her türlü tedbir alınıyor. Yeni programın formatı gereği çevresi ekranlarla donatılmış küpler evin kapısına bırakılıyor, evdekiler küpleri içeri alıyorlar. Küp ev halkını selamlıyor ve konuşmasını sürdüren küp evdekilere sosyal mesafe kurallarını hatırlatıyor. Yapay zeka teknolojisi kullanılan küp programın dikkat çeken ürünlerinden biri. Yapımı yaklaşık 2 ay süren küpte uygulanan yapay zeka yöntemi, gelecekteki yeni yapımlara örnek olacak nitelikte. Sosyal oyun programı, Soru Küpü’nün seslendirmesini de yine bir yapay zeka ürünü olan Siri yapıyor.

Ünlüler de Soru Soracak

Soru Küpü sosyal yarışma programında ilginizi çekecek pek çok yenilik daha var. Yarışma programında birçok alanda sorular sorulacak. Programda, medya, günlük yaşam, bilim, edebiyat, teknoloji, genel kültür, sanat, tarih ve ülkemiz hakkında birçok soru sorulacak. Bu sorular görüntülü olabileceği gibi işitsel de olabilecek. Yarışmada seyirci çelişkiye düşürecek soru şıkları ile heyecanlı anlar yaşanacak. Yarışmanın ikinci etabında ünlü isimler, çektikleri videoda sorular soracak ve sürpriz anlar yaşatarak programı süsleyecek. 3. etabın sonunda soruların 5 tanesini bilen 5 bin TL ödülü kazanmış olacak. Soru Küpü yarışmasının süresi 60 dakika ve genel izleyici kitlesine yönelik olacak. Pazartesi günleri yayınlanacak olan yarışmanın saati 21.40, yayın tarihi ise 27 Nisan. Soru Küpü yarışma programı TRT1’de yayınlanacak.

23-04-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar