Taner Ölmez’den Otizm Farkındalık Günü Mesajı!

Taner Ölmez’den Otizm Farkındalık Günü Mesajı!
2 Nisan Dünya otizm farkındalık günü dolayısıyla oyuncu Taner Ölmez ve rol arkadaşı Sinem Ünsal birer mesaj yayımladılar. Otizm bir engel değildir. İşte detaylar!

Bugün 2 Nisan. 2 Nisan Dünya otizm farkındalık günü. Otizmin ne olduğunu tam olarak bilmeyen ve bunu bir engel, bir hastalık olarak gören binlerce hatta yüz binlerce insan var. Ve ne yazık ki bu kişiler otizm tanısı konan kişiler hakkında “engelli, hasta” gibi tanımlamalarla onları toplumdan dışlıyor ve hatta onların toplumun içine alınmaması için çaba bile harcıyorlar. Otizmli kişilerin aileleri, yakınları ya da yetkililer ellerinden geleni yapıyor ama ne yazık ki bu çaba çok sınırlı karşılık buluyor. Bunun için tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de 2 Nisan otizm farkındalık günü olarak kabul ediliyor ve otizm hakkında bilgilendirme yapılmaya çalışılıyor. Bu kişilerden biri de Fox Tv'de yayınlanan Mucize Doktor’un otizm ve savand sendromlu doktoru Doktor Ali Vefa’yı canlandıran Taner Ölmez.  

Taner Ölmez (Dr. Ali Vefa)’den Mesaj Var!

Bu sezon seyirciyle buluşan Mucize Doktor adlı dizinin mucize doktoru o. Otizmli bir doktoru canlandırıyor ve otizmin bir engel olmadığını vurgulamak için yazılan sahneleri oynuyor. Ali Vefa otizmli bir doktor ve otizmiyle mutlu ve bunu engel olarak görmüyor. Hayatın içinde ve hayatın içine daha da girmek için çevresinin tabularını yıkmaya çalışıyor. Başarıyor da. Doktor Ali Vefa’yı canlandıran oyuncu Taner Ölmez 2 Nisan dünya otizm farkındalık günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Oyuncu Taner Ölmez mesajında “Bugün 2 Nisan. Dünya otizm farkındalık günü. Otizmli bireylerin toplumda daha fazla yer alması için hadi hep birlikte söyleyelim. Otizm bir engel, bir hastalık değil, bir farklılıktır. Sadece bugün değil her gün farkında olmamız dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Doktor Nazlı (Sinem Ünsal) Mavilere Büründü!

2 Nisan dünya farkındalık günü dolayısıyla peş peşe mesajlar yayınlanıp otizmin bir hastalık olmadığını ama bir farklılık olduğunu, bunun da toplumda yer edinilmesine engel olmadığını anlatan birçok kişi otizmli bireylerin toplumda daha fazla yer almasına işaret ettiler bugün. Bunlardan biri de Mucize Doktor dizisinde rol alan ve Doktor Nazlı karakterini canlandıran güzel oyuncu Sinem Ünsal oldu. Sinem Ünsal bu güne özel giydiği mavi elbiselerle mesajını paylaştı. Otizm bir hastalık değildir bunun için otizmli bireylerin toplumdan dışlamamasını ve hatta daha fazla toplumda yer edinmesine çalışılmasını umuyoruz.

02-04-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar