Tarzan Çizgi romanı film oluyor

Tarzan Çizgi romanı film oluyor
Bir zamanların en çok okunan ve beğenilen çizgi karakterlerinden olan Arap Kadri ve Tarzan hikayesi beyaz perdeye taşınıyor.

Zaman zaman sinema filminden uyarlanan diziler olduğu gibi dizilerden uyarlanan sinema filmleri de oluyor. Daha çok bir romandan ya da bir hikayeden hazırlanan sinema filmleri yurtdışında çizgi romanlardan ya da karakterlerden de hazırlanabiliyor. Ülkemizde bunun örnekleri az sayıda yer alırken yeni bir film bu konuyu sektörün gündemine taşıdı. Fırt Dergisi için hazırlanan ve Tekin Aral tarafından çizilen Tarzan şimdilerde film konusu olmuş durumda. İlk kez 1976 yılında Fırt Dergisi için hazırlanmaya başlayan Tarzan karakteri şimdilerde bir film projesinin konusu olmuş durumda. Ara kadri ve Tarzan adı altında uzun yıllar yayınlanan karakter ve hikaye şimdilerde masaya yatırıldı ve sinema filmi için çalışmalar başladı. Powehouse7 Film ve DMC, NETD ortaklığında hazırlanacak Arap kadri ve Tarzan filminin oyuncu kadrosu ise şimdiden şekillenmeye başladı.

Arap Kadri ve Tarzan

Tekin Aral’ın ilk kez 1976 yılında Fırt dergisinde İrfan sayar tarafından çizilen Tarzan ve Arap Kadri hikayesi sinema filmi oluyor. Ormanda neşeli ve zaman zaman da gerilimli hikayeleri çizgi severlere aktaran öykü yıllarca dergilerde yer aldı ve adeta bir efsaneye dönüştü. Uzun yıllar sonra film olması için çalışmalar başlatılan Arap kadri ve Tarzan hikayesi şimdiden sinema severler tarafından heyecanla beklenmeye başlandı. Powehouse7 Film ve DMC, NETD ortaklığında hazırlanacak Arap Kadri ve Tarzan filmi için cast çalışmaları başlarken filmde başrolde yer alacak isim ise belli oldu. Filmin ana karakterlerinden olan Arap Kadri’yi usta isim Ahmet Mümtaz Taylan’ın canlandıracağı öğrenilirken diğer karakterler için ise çalışmalar devam ediyor.

Arap kadri ve Tarzan Konusu ne?

Şu sıralar hazırlıklarına başlanılan ve ekim ayı ortalarında çekimleri başlayacak olan Arap Kadri ve Tarzan filminin konusu bir çizgi karakterden esinlenilmiş durumda. Şehirde adil bir düzen kurmuş olan ve ardından ormana gelen Arap kadri ile burada kendisine ait bir dünyası olan ve Arap Kadri’nin gelmesiyle düzeni bozulan Tarzan’ın çatışmalı ve eğlenceli hikayesinin anlatılacağı filmin yönetmen koltuğunda Emre Kavuk yer alıyor. Senaryosunu Volkan Öge ve Ömer Fikret Sen’in kaleme aldığı filmin çekimlerinin yaklaşık 3 hafta sürmesi planlanıyor.

08-09-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar