Televizyon Kanalları Deprem Özel Yayınına Geçti

Televizyon Kanalları Deprem Özel Yayınına Geçti
Televizyon kanalları Kahraman Maraş’ta meydana gelen 7,7'lik deprem sebebiyle yayın akışlarında değişikliğe gitme kararı aldı.

Türkiye’de meydana gelen Kahraman Maraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremler Doğu ve Güneydoğu illerinde büyük hasara ve can kaybına sebep oldu. Halen binlerce insanın enkaz altında bulunduğu ve kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği bölgeden her an yeni haberler gelmeye devam ediyor. 6 Şubat Pazartesi sabah saatlerinden itibaren televizyonların yayın akışını değiştirdiği ve planlanan yayın akışından çıkarak deprem özel yayınına başladığı kanallar bu süreci önümüzdeki günlerde de devam ettirecek gibi görünüyor. Tüm ülkede 7 gün süreyle yas ilan edilirken televizyonlarda yayınlanan gündüz kuşağı kuşak programları, dizileri ve prime time kuşağı dizileri de 6 Şubat Pazartesi günü yayınlanmadı. Yakın akışlarını değiştiren kanallar deprem bölgelerinden canlı yayınlarla ve stüdyo konuklarıyla tüm gün boyunca deprem ve etkilerini seyirciyle paylaştı.

Deprem Özel Yayını

6 Şubat Pazartesi günü Kahraman Maraş merkezli meydana gelen ve çevredeki pek çok ili etkileyen deprem sonrası televizyon kanalları yayın akışında değişikliğe giderek deprem özel yayınına geçti. Bütün kanallar gün içinde ve prime time kuşağındaki yayınlarının yerine deprem özel yayınlarıyla bölgeden canlı yayınlarla ve stüdyodan konuklarla seyirci karşısına çıktı. Kanalların yayın akışının sonraki günlerde de deprem özel yayınıyla devam edeceği öğrenildi. Buna göre televizyon kanallarının değişen yayın akışları şu şekilde oldu.

Kanalların Salı Yayın Akışı

Fox Tv: Hafta içi her sabah 07.15’te yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programı deprem özel yayınına geçti ve yayın Fox Ana haber başlayana kadar devam edecek. Prime Time kuşağında da yayınlanması beklenen program-dizi yerine deprem özel yayını yapılacak.

Kanal D: Gün içinde sabah saat 09.00’dan itibaren Neler oluyor Hayatta programı yerine tüm gün canlı yayınlarla deprem özel yayını yapılacak. Kanalın başarılı dizisi Üç Kız Kardeş’in yeni bölümünün ekrana gelmesi beklenmiyor.

Star Tv: Zaman zaman NTV ile ortak yayın yapan kanal tüm gün deprem özel yayınıyla seyirci karşısına çıkacak.

TRT 1: Kanal tüm gün deprem özel yayını yapan kanallardan biri. TRT Haber ve diğer TRT kanalları ile ortak bir şekilde deprem özel yayını yapılıyor. Kanalın Yürek Çıkmazı dizisinin yeni bölümü ekrana gelmeyecek.

ATV: Atv ve A Haber ortaklaşa bir şekilde deprem bölgesinden deprem özel yayınlarıyla seyirci karşısına çıkacak. Kanalın Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin yayınlanması beklenmiyor.  

Show Tv: Kanal gün içinde deprem özel yayınlarını ekrana getirecek.

07-02-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar