TGRT Frekans bilgileri nedir?

TGRT Frekans bilgileri nedir?
400’ü geçkin yerel- ulusal kanalın yer aldığı TÜRKSAT uydusunda TÜRKSAT 4A şifresiz olarak HD yayın yapan TGRT kanallarının frekans bilgilerine nasıl ulaşabiliriz?

TGRT ilk yerli çizgide yayın ve huzur veren programlarıyla öne çıkan kanalımızdı. Bugün sadece Haber ve Belgesel kanalı hizmet veren TGRT, isim ve şirket değiştirerek FOX Tv adını aldı. Türksat üzerinden HD yayına geçen TGRT Haber ve TGRT Belgesel ses ve görüntü kalitesinde diğerlerinden farklı olmadığını gösteriyor. 400’ü geçkin yerel- ulusal kanalın yer aldığı TÜRKSAT uydusunda TÜRKSAT 4A şifresiz olarak HD yayın yapan TGRT kanallarının frekans bilgilerine nasıl ulaşabilirim diyorsanız haberimizi okuyun.

TGRT Frekans bilgileri nedir?

Her geçen gün kanal sayısını artıran TÜRKSAT resmi web sitesinden aldığımız bilgilere göre Türksat uydusunda 50’yi geçkin şifresiz HD kanal bulunuyor. Tercih seçeneğini ortadan kaldıran HD yayınlar gün geçtikçe farkını ortaya koyuyor. Her türlü ses ve kaliteli görüntü imkanı sunan HD yayınlar gelecekte bu alanda rakipsiz kalacağa benziyor.

TGRT HD Uydu frekans bilgileri

Bizim insanımıza Dünyanın neresinde olursa olsun yayın götürmeyi amaçlayan yerel ve ulusal kanallarını izlemek için Uydu, kablolu yayın, digitürk, teledünya, Turkcell TV, Tivibu gibi sistemleri evimize kurmamız gerekiyor. Türksat uydusundan yayın yapan TGRT kanallarını rahatlıkla uydu alıcınıza yüklemeniz için gereken Türksat frekans bilgisini aşağıda verelim.

Kanal adı: TGRT HD

UYDU: Türksat 4A

FREKANS: 12228 MHz

SYMBOL RATE   8400

POLARİZASYON: DİKEY (VERTİCAL)

DIGITURK: 45. KANAL

D-SMART: 45. KANAL

VODAFONE TV: 45. KANAL

TURKCELL TV+:                 56. KANAL

TİVİBU: 43. KANAL

TGRT HD Nasıl İzleyebiliriz?

TGRT kanallarını izlemek için çanak anteninizin Türksat 4A uydusuna çevirip ayarlamanız gerekir. Türksat 4A uydusuna dönük çanak anteniniz varsa uydu cihazınızın kurulum menüsünden frekans ekle seçeneğini işaretleyerek "Türksat 4A" butonunu seçin. Uydu seçimini yaptıktan sonra bir alt kısmında bulunan frekans, . Polarizasyon, Sembol kısmına yukarıda yer alan frekans bilgisini girip okey tuşuna basınız.

TGRT nasıl kuruldu?

TGRT (Türkiye Gazetesi Radyo Televizyonu), özel televizyonculuğun ilk yıllarında İhlas Holding tarafından 1993 tarihinde açıldı. Sahibi Enver Ören tarafından 2006 tarihinde News Corporation şirketine satılan TGRT, adını FOX TV olarak değiştirdi. TGRT ilk yıllarında Milliyetçi-Muhafazakar bir yayın politikası güderek İhlas Haber Ajansı sayesinde çok iyi haberciliğe imza attı. 300 adet dini film hazırlayarak aile ve topluma yönelik yayın yaptı. Huzura Doğru ile din, kültür ve ahlak konularında yayınlar üreten TGRT, yaşam ve kadın içerikli programlarını da ihmal etmedi. TGRT, 2004 senesinde TGRT Haber, TGRT Pazarlama ve TGRT EU kanallarını hizmete soktu. İhlas Holding yönetimi ABD'li News Corporation şirketine ortak olunca artan borçları kapatmak isteyen yönetim; TGRT EU, Haber, Pazarlama, FM'i kapsamayacak şekilde bütün hisseleri News Corporation şirketine sattı. ABD'li şirket TGRT'nin adını FOX TV olarak değiştirdi. Bugün hala aynı isimle devam etmektedir. İhlas Holding ise TGRT Pazarlama'yı kapatarak TGRT Belgesel ve TGRT Haber kanallarıyla yayın hayatına devam etmektedir. canlitv platformundan da TGRT yayınlarını anında ve canlı olarak izleyebilirsiniz.

10-09-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar