The Taste Türkiye Yarışması Ne Zaman Başlayacak?

The Taste Türkiye Yarışması Ne Zaman Başlayacak?
Dünyaca ünlü yemek yarışmasının Türkiye uyarlaması olarak ekranlara gelecek The Taste yarışması ne zaman başlayacak? Jüri üyeleri kimler?

Fox TV ekranlarının yeni yemek yarışması The Taste Türkiye çok yakında izleyicisi ile buluşmaya hazırlanıyor. Son zamanlarda büyük izlenme rekorları kıran yemek programlarına bir yenisi daha eklendi. Reytingleri alt üst eden yemek programlarının ardı arkası kesilmiyor. Son atağı Fox TV yaptı.  2013-2015 yıllarında tam üç sezon  ABC kanalında yayınlanan programın Türkiye uyarlaması The Taste Türkiye'nin yarışmacıları oldukça ses getirdi. Birbirinden başarılı ve deneyimli şeflerin kıyasıya bir mücadelenin içerisine girecek. Fox TV ekranlarında yayınlanan fragmanları ile izleyicinin dikkatini çekti. Peki The Taste Türkiye ne zaman başlayacak?

The Taste Türkiye formatı

Yeni yemek yarışması The Taste Türkiye'de dünyaca ünlü şefler yarışacak. Programa katılan 12 yarışmacıyı değerlendiren üç jüri üyesi başarılı buldukları adayları, 4’er kişiden oluşacak takımlarına almak için ikna etmeye çalışacak. Takımlar oluşturulduktan sonra yarışmacılar, önce başlarındaki şeflerin önderliğinde dokunulmazlık kazanmak için yemek yapacaklar daha sonra elenmemek için mutfağa girecekler. Yarışmalarda en kötü performansı sergileyen yarışmacı, programa veda edecek. Yarışmanın sonunda kazanan isim tıpkı TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef Türkiye yarışmasında olduğu gibi 100.000 TL'lik ödülün sahibi olacak. 

The Taste Türkiye ne zaman başlayacak?

The Taste Türkiye yarışmasının yarışmacıları ve jürilerinin netleşmesinin ardından herkesin aklında ne zaman başlayacak? sorusu canlandı. Büyük sabırsızlıkla beklenen yarışmanın yayınlanma tarihi ile ilgili net bir açıklama gelmedi. Fakat yarışmanın yaz sezonunda yayınlanacağı konuşulanlar arasında. Peki The Taste Türkiye jürileri kimler? Şemsa Denizsel , Ali Ronay ve Rafet İnce gibi işlerinde başarılı isimler jüri olacak. Peki bu isimleri yakından tanıyor musunuz? İşte o isimler..

Şemsa Denizsel Kimdir?

Şemsa Denizsel kendini mutfağın kraliçesi olarak tanımlar. Şemsa Denizsel’in vaz geçilmezi doğallık iyi malzeme ve presipleridir Yemeklerine tutkusunu katar. Şemsa Denizsel 1967 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir ve 52 yaşındadır. London College of Printing’de aşçılık eğitimi almıştır. Kendi işletmesi olan Kantin restoranda Yeni İstanbul Mutfağı yemekleri yapmaya devam eder.

Ali Ronay Kimdir?

Ali Ronay titiz detaycı ve mükemmeliyetçi bir şeftir. Bilindiği üzere Master Chef yarışmasının finaline kalan Kerem ve Uğur şef Ali Ronay’ın restoranın da kendini göstermişti. Amerika’da eğitim almaya gittiğinde şef olmaya karar veren Ali Ronay ilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunudur.  Swissotel Hotels & Resorts’ta çalılmaktadır.

Rafet İnce

Ülkemizin önemli şefleri arasında yer alan Rafet İnce 1981 yılında Konya'nın Ereğli ilçesinde hayata geldi. İlkokulu bitirdikten sonra mesleğe ilk adımını Tekirdağ Anadolu Turizm Meslek Lisesi'nde gördüğü derslerle atan İnce, devlet tarafından sağlanan bursla “Le Cordon Blue College of Culinary Arts”ta ve “Toscan-Cascina”da F&B eğitimi görüp staj yaptı. Şimdilerde Fox TV'de yayınlanan 'The Taste Türkiye' yarışma programında jurilik yapan başarılı şef, Avrupa’nın en iyi iş oteli seçilen Anadolu yakasının incisi Wyndham Grand Kalamış Hotel’in executive chef’i olarak görev yapmaktadır.

25-04-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar