Tolga Tekin: Oyunculuk Okullarının Yarısını Kapatırım

Tolga Tekin: Oyunculuk Okullarının Yarısını Kapatırım
Ünlü oyuncu Tolga Tekin katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oyunculuk okulları hakkında flaş iddiada bulundu.

Dizi ve sinema sektöründe binlerce oyuncu yer alıyor ve bu oyuncuların pek çoğu üniversitelerin oyunculukla ilgili bölümlerinden ya da özel tiyatro ya da kurslardan oyunculuk dersleri alarak sektörde yer alıyor. Bazı oyuncular da alaylı olarak sektörde yer alıyor ve yapımlarda yer alıyorlar. Her ne kadar yapımcılar daha çok okulluk oyuncu tercih etse de kimi alaylı oyuncular da yoğun olarak sektörde kendilerine yer buluyor. Tiyatro sahnelerinin başarılı oyuncularından biri olan Tolga Tekin geçtiğimiz günlerde NTV’de yayınlanan ve Ceyda Düvenci’nin sunduğu programa konuk oldu. Özel açıklamalarda bulunan oyuncunun en çok dikkat çeken açıklaması ise oyuncu yetiştiren okullarla ilgili olanıydı ve bu açıklama sektörde ve magazin basınında geniş ses getirdi. Oyuncu Tolga Tekin açıklamamsında oyuncu yetiştiren okullara sert ifadelerle yüklendi.

Yarısını Kapatırım

Tolga Tekin NTV’de yayınlanan Bambaşka Sohbetler adlı programda Ceyda Düvenci’nin sorularına cevap verdi. 27 yıldır Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı olarak sahnede yer alan Tolga tekin oyuncu yetiştiren okullarla ilgili yaptığı açıklamada çarpıcı kelimeler kullandı. Tolga tekin açıklamasında “elimde imkan olsa Türkiye’de oyunculuk eğitimi veren okulların yüzde 50’sini kapatırım. Mesleğimiz çok güzel, tapu kadastro memuru değiliz. Onları eğiten, oyunculuk okullarından mezun eden öğretmenler kim ki? Türkiye’de bir sürü oyunculuk eğitimi veren okul var, bu çocuklara yazık değil mi? Sıfır giriyorlar sıfır çıkıyorlar” ifadelerini kullandı. Oyuncunun bu açıklaması büyük yankı uyandırırken Tolga Tekin ayrıca kendisiyle ilgili açıklamalarda da bulundu.

Her İnsanın Karanlık yanı Var

Tolga tekin sunucu Ceyda Düvenci’nin sorularına cevap verirken babasının kaybına da değindi. Tolga tekin “meslek hayatında saygı ve disiplin meselesine çok fazla takılıyorum. Babam mezuniyet oyunuma iki hafta kala vefat etti. Babamın ölümü bizim için çok ani oldu. Ben o sırada dünya tarihinin en zor tiyatro rolünü oynuyordum. Panik ve ani acıyla mezuniyet oyununu çıkartmak zorundaydım. Anti kahraman hikayelerini çok seviyorum. Her insanın karanlık ve aydınlık tarafı olduğuna inanıyorum. Kötü adam rolünün birazcık daha güçlü taraflarını verebilirsen işte o zaman oyuncu olabiliyorsun “ifadelerini kullandı. Oyuncunun açıklamaları magazin basınında geniş yer buldu.

21-04-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar