Tolgahan Sayışman deprem bölgesine okullar açacak

Tolgahan Sayışman deprem bölgesine okullar açacak
Tolgahan Sayışman :"Milli Eğitim Bakanlığı'yla dirsek temasındayız. Bakanlığımızın bizi yönlendirmesi doğrultusunda, bölgeye okullar açmayı hedefliyoruz" dedi

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin üzerinden bir aydan fazla süre geçmesine rağmen afetzede vatandaşlarımızın durumları maalesef istenilen seviyede değil. Aşırı rüzgarlarda çadırların tam koruma sağlayamaması, uçması gibi durumların yanı sıra susuzluğun artarak sürmesi de cabası. İlk günden beri deprem bölgesinden elini eteğini çekmeyenler yaralara merhem olmayı sürdürüyor.

Tolgahan Sayışman deprem bölgesine okullar açacak

Ramazan ayına yönelik çalışmalara da değinen Tolgahan Sayışman ihtiyaç listeleri hakkında  "Bunlar Ramazan ayı içinde yapılacak yardımlar. Son olarak uzun vade ise, Milli Eğitim Bakanlığı'yla dirsek temasındayız. Bakanlığımızın bizi yönlendirmesi doğrultusunda, bölgeye okullar açmayı hedefliyoruz" dedi. Özellikle depremden en fazla etkilenen çocuklara yönelik çalışmaların acele ve ghassas bir şekilde devam edeceğini belirten Sayışman fedakarca çalışan  gönüllülere de çok teşekkür etti.

3 bin kişinin barınmasını sağlayacak çadır ve konteyner sağladık

Ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman’da onursal Başkanı olduğu Mutluluğun Adresi Sosyal Yardımlaşma Derneği ile afetzedelerin yanında olmaya devam ediyor. Deprem bölgesinde afetzedeler için çalışmalarını kısa, orta ve uzun vadeli olarak palanladıklarını belirten Tolgahan Sayışman "Depremin ilk saatlerinden itibaren hızla karar alarak, atılacak adımları harfiyen hazırlandık. Bu anlamda çevremdeki iş insanı dostlarımın büyük destekleri oldu. İlk etapta 25 TIR'lık erzak ve suyun olduğu malzemeleri özellikle Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep İslahiye bölgelerine ulaştırdık. Buradaki kimi yardım TIR'ını AFAD'ın merkezlerine yönlendirirken, kimilerini ise gönüllülerimizin aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 3 bin kişinin barınmasını sağlayacak çadır ve konteyner kentlerin kurulmasını sağladık. Antalya'da otel sahibi arkadaşlarımı arayarak, depremzedelerin hızlı bir şekilde tahliyesini gerçektirip, barınma sorunlarını giderdik" ifadelerini kullandı.

Evlatlarımızın geleceğini beraber kurmalıyız

Milliyet’ten Mesut Yılmaz’ın haberine göre Tolgahan Sayışman "Özellikle oradaki evlatlarımızın geleceğini beraber kurmalıyız. Yaşadıkları bu tramvayı atlatmaları için var gücümle çalışacağım. Hayat acısıyla tatlısıyla devam ediyor. Tek bir gayem var o da; çok çalışıp memleketimizin insanlarına ve devletimize nasıl daha faydalı bir birey olurum diye düşünmek. Bu yaşanan felaket sonrası hayattan eskisi kadar tat alamıyorum, ama bu süreci ancak birbirimize destek olup sarılarak atlatacağımızdan da gram şüphem yok" ifadelerini kullanarak depremzedelere yardım etmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

09-03-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar