TRT: Masum Bir Program Bile Çarpıtıldı!

TRT: Masum Bir Program Bile Çarpıtıldı!
TRT Belgesel kanalında yayınlanan Sıfır Atık programında anlatılanlar seyirciden büyük tepki çekti. Sosyal medyadan gelen tepkilere kanal yönetimi cevap verdi.

Kamu yayıncılığı yapan TRT kanalları son zanlarda yaptığı ataklarla özek kanallarla yarışır ve hatta kimi günler özel kanalları reytinglerde geride bırakır hale geldi. Zaman zaman adı çeşitli olaylarla anılsa da kanal yayın politikasıyla dikkatleri çekerken kimi zaman aşırı masraf yapıldığı söylentileri kanalı zor durumda bıraktı. Son zanlarda özellikle TRT 1 ekranlarında yayınlanan dramalar oldukça ses getirirken Belgesel kanalında da birbirinden farklı yapımlar izleyici ile buluştu ve kamu yayıncılığı sorumluluğu doğrultusunda çalışmalar ve yayınlar yaptı. Ancak geçtiğimiz günlerde TRT Belgesel kanalında yayınlanan Sıfır Atık adlı belgeselde yayınlananlar seyirciden büyük tepki gördü. Özellikle sosyal medyada TRT Belgesel’de yayınlanan Sıfır Atık programı adeta yerden yere vurulurken en sonunda kanal yönetimi programda yayınlananlarla ilgili bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

Art Niyet Vurgusu Yapıldı!

TRT Belgesel’de yayınlanan Sıfır Atık programında son bölümde atık gıdaların nasıl tüketileceği hakkında bir program yapılırken “son kullanma tarihi geçeli sadece iki gün olmuş. Yumurtayı tuzlu suya koyun eğer batıyorsa bunu gönül rahatlığıyla kaynatabilir ve içinde bakteri oluşmadığından emin olduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz” ifadelerinin kullanılması sosyal medyada büyük tepki çekti. Kanal tepkiler üzerine bir açıklama yaparak tepkilerde art niyet olduğu vurgusunu dile getirdi. Kanalın yaptığı açıklamada “bir kısmı kesilerek art niyetle yorum yapılan bölümde de atık aşamasına geldi sanılan gıdaların aslında nasıl derlendirilebileceği ve israfı önlemenin yöntemleri anlatılmıştır. İçerdiği mesajlar yok sayılarak böyle masum bir programın bile çarpıtıldığını görmek insanlığın ortak meseleleri hakkında toplumsal farkındalık oluşturma çabaları adına üzücüdür” ifadelerine yer verildi.

Bu Tür Programlar Devam Edecek!

Kanal yaptığı açıklamayla bu tür programların devam edeceğine vurgu yaptı. Açıklamada “yiyecek ve giyecek israfından atıkların çevreye zarar vermeden toplanmasına, doğal kaynakların kirletilmeden kullanılması ve korunması gibi birçok konuda izleyiciye önemli bilgiler sunan ve bu konularda sosyal sorumluluk bilincini artırmayı amaçlayan Sıfır Atık programının tüm bölümlerini TRTizle.com adresinden izleyebilirsiniz” ifadeleri kullanıldı. Kanalın sosyal medyadan gelen tepkilerde art niyet olduğunu savunması ise ayrı bir tartışma başlattı. Bilindiği gibi programda çöpe atılan yiyecekler ele alınmış ve bunların çoğunun tüketilebilir nitelikte ve özellikte olduğu vurgulanmıştı.

08-02-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar