TRT0 nedir?

TRT0 Nedir?
TRT'nin yeni kanallarından biri olacak TRT0 merak uyandırdı. TRT0 nasıl bir platform olacak? TRT0'da hangi içerikler olacak? TRT0 ne zaman yayına başlayacak?

Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği ve son dönemlerin en tutulan platformları dijital içerik platformları oluyor. TRT de 30 yaş altı gençleri yakalamak için kolları sıvadı. TRT'nin dijital platformu olacak TRT0 için içerik görüşmeleri de başladı. Geleneksel televizyon kanallarının yanı sıra son günlerin popüler ortamları dijital yayın yapan platformlar oldu. Netflix, Exxen, Blue Tv, Disney Plus hem dünyada hem de Türkiye'de son dönemlerde ilgi gören dijital platfotmlar arasındaydı. Dijital platformda da var olmak isteyen TRT'den TRT0 adımı geldi. TRT0 açılmak üzereyken içerik görüşmeleri de devam ediyor. TRT0 için birbirinden özel yapımlar hazırlanıyor.

TRT0'da hangi içerikler olacak?

TRT'nin yeni dijital platformu TRT0 için hazırlık çalışmaları devam ediyor. TRT0'nun açılacağı yaklaşık bir yıl önce duyurulmuştu. TRT0 adımının ardından birçok yapım şirketi çalışmalarına başladı ve TRT0 için parojeler hazırladı. Kale Film Mevlana projesi için görüşmeler yapmıştı. Mevlana dizisinde başrol oyuncusu Bülent İnal olacak. Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre TRT0'da Neden Film imzalı yeni bir proje daha olacak. Fikret Kuşkan'ın başrolde olacağı Akif dizisi için de TRT0 ile anlaşma sağlandığı daha önce gündeme gelmişti. Birçok farklı proje için de TRT0 yönetimiyle görüşmeler devam ediyor.

TRT'den iki yeni dijital kanal

TRT 14-24 yaşa aralığındaki gençlere daha kolay ulaşmanın yolunun dijitalden geçtiğini anladığı için iki yeni dijital platform için harekete geçmişti. TRT0 bu platformlardan biri oldu. TRT0 ile televizyon ekranından ulaşamadığı gençlere ulaşmak isteyen TRT, bu platform için içerik anlaşmaları yapmaya devam ediyor. TRT0'un ne zaman açıklacağı ise henüz netleşmedi. TRT'nin ikinci dijital projesinin ise uluslar arası yayın yapacak bir platform olacağı öğrenildi. TRT ikinci dijital kanalıyla Asya, Endonezya, Malezya, Hindistan, Avrupa ve Uygurca konuşulan bölgelerde yayın yapacak. Bu bölgelere hitap edecek yayın ve içerikler için hazırlık süreçleri devam ediyor.

TRT bünyesinde şuanda tam 14 kanal yayın yapıyor. Bu kanalların isimleri ise şöyle; TRT1, TRT Haber, TRT3, TRT4, TRT Türk, TRT Gap, TRT Avaz, TRT Okul, TRT Belgesel, TRT Müzik, TRT Çocuk, TRT6, TRT Anadolu, ve TRT Arapça

27-12-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar