TRT1 den Bir Dönem Dizisi ‘Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli’nin Yayın Tarihi Belli Oldu

TRT1 den Bir Dönem Dizisi ‘Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli’nin Yayın Tarihi Belli Oldu
Ankara’nın manevi mimarlarından Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatını konu alan ‘Aşkın Yolculuğu’ serisinden ‘Hacı Bayram-ı Veli’ dizisi TRT1 ekranlarında 11 Şubat Cuma akşamı başlıyor.

TRT1’de 2015-2016 yılları arasında yayınlanan bir dönem dizisi‘Yunus Emre Aşkın Yolculuğu’ ile başlayan Aşkın Yolculu serisinin 2.si olarak ‘Hacı Bayram-ı Veli’ dizisi ekranlara gelecek. ‘Yunus Emre’ dizisinde Tarih, kurgu, dram ve dini türündeki dizide, 13. yüzyılda yaşamış olan ünlü Türk tasavvufu ve şairi Yunus Emre’nin hayatı anlatılmaktaydı. 2 sezondan oluşan dizi 44. bölümü ile final yaparak sona erdi. Dizi bittikten sonra da her yıl tekrarları verildi ve iyi reyting aldı. Serinin ikincisi olan ‘Hacı Bayram-ı Veli’ dizisinin yayın tarihi de belli oldu. Dizi, 11 Şubat itibariyle her Cuma saat 20.00’da TRT1 ekranlarında izleyici ile buluşacak. Hacı Bayram-ı Veli dizisiyle ilgili detaylar…


‘Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli’ 11 Şubat’ta TRT1’de

TRT’den ses getirecek bir dönem dizisi daha geliyor. Çok uzun soluklu olmayacak bu dizinin oyuncu kadrosu ve konusu Aşkın Yolculuğu: Yunus Emre dizisi sevenleri tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, yeni dizide oyuncular kim olacak? Dizinin konusu ne olacak? 2 ay önce çekimleri tamamlanan diziyi merakla bekleyenler bu haberi sevinçle karşıladılar. TRT’nin sosyal medya hesaplarına dizi ve fragmanla ilgili kısa sürede birçok olumlu mesaj geldi.
 

TRT1 çok yüksek bütçeli yeni bir dönem dizisine daha imza atıyor. Hazırlıkları uzun süredir süren Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli dizisinin yayın tarihi belli oldu. Dizinin ilk bölümü 11 Şubat’ta TRT1 ekranında izleyiciyle buluşacak.

TRT’nin sevilen yapımı Yunus Emre Aşkın Yolculuğu’nun ardından Hacı Bayram Veli’nin hayatının anlatıldığı serinin ikinci dizisinin çekimleri İstanbul Kartal’da kurulan küçük bir şehir görünümündeki özel platoda 6 ayda tamamlandı. Ankara, Bursa ve Adana şehirlerinin tarihi halleri aslına uygun olarak inşa edildi.

Yapımcılığında Tekden Film, yönetmenliğini Kamil Aydın ve Yücel Hüdaverdi üstleniyor. Senaryosunu İsa Yıldız’ın kaleme aldığı ‘Hacı Bayram Veli Aşkın Yolculuğu’ dizisinin başrollerinde Burak Sevinç ve Derda Yasir Yena’ın yer alacağı dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Sena Çakır, Fırat Kopkorur, Sinan Albayrak, Kemal Başar ve Hüseyin Soysalan yer alıyor.

'Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli’nin' Konusu

26 bölümden oluşacak dizide Ankara Kara Medrese’de bir molla olan Numan’ın, Somuncu Baba ile yolunun kesişmesinin ardından tasavvufla tanışmasını ve manevi ilerleyişini tamamlayarak Hacı Bayram-ı Veli olmasının serüvenini anlatacak.

Molla Numan’dan, Hacı Bayram’a giden yolu ve onun tasavvufi düsturu olan ‘’Bildim, Buldum, Oldum’’u anlatan dizide, Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatı üzerinden üç fasıl olarak seyirciyle buluşacak.

İlk dönem olan ‘’Bildim’’de Hacı Bayram-ı Veli’nin Ankara yılları (1393-1395) ekranlara gelecek. Meşhur Müderris Molla Numan’ın, Hacı Bayram olmadan önceki yaşamı, bilgiye olan inancının imana dönüştüğü̈ seneleri, Somuncu Baba ile tanışması ama kim olduğunu bilmediği zamanları… Ve nihayetinde Sultan Yıldırım Han ile tanışması ve ilmi ile onun ilgisine mazhar olması.

‘’Buldum’’ döneminde izleyiciye Hacı Bayram’ın Bursa yılları (1395- 1399) aktarılacak. Sultan Yıldırım Beyazıd’ın daveti üzerine Ankara’dan ayrılıp Bursa’ya gelişi ve sarayda sultanın uluslararası ilişkilerini düzenleyen Kapucubaşılık yaptığı zamanları, medrese yıllarının ardından gelen tasavvuf büyükleri ile tanıştığı zamanlardır aynı zamanda bu seneler… Dönemin ilişkileri içindeki yeri, Emir Sultan, Molla Fenari ve Yıldırım Beyazıd’la yaşadığı hikayat… Ve Somuncu Baba ile Bursa’da da karşılaşması ve hikayelerinin devamı… Şeyhi Somuncu Baba’nın sırra kadem basmasıyla yine peşine düşmesi…

‘’Oldum’’ döneminde ise Hacı Bayram’ın Adana yıllarına (1399 – 1404) tanıklık edilecek. Saraydaki vazifesini terk edip Adana’da Somuncu Baba’ya intisabı, seyri süluku ve icazeti üzerine, Somuncu Baba’nın vefatından sonra Ankara’ya dönüşüne kadarki hikayesi ele alınacak.




Dizinin Oyuncu Kadrosunda

Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram Veli dizisinde, daha önce Söz dizisinde birlikte rol alan Burak Sevinç ve Derda Yasir Yenal yeniden bir araya geldi. 

Ünlü oyuncu Burak Sevinç’in Hacı Bayram-ı Veli’nin gençlik yıllarındaki Molla Numan karakterini canlandırdığı, Hüseyin Soysalan (Somuncu Baba), Sena Çakır (Ayşe Hatun), Atakan Yarımdünya (Abdal Murad), Kemal Başar (Şeyh Murad), Sinan Albayrak (Mevlüd Bey), Fırat Topkorur (Molla Rüstem), Derda Yasir Yenal (Emir Buhari), Aydın Sigalı (Molla Fenari) ve Latif Koru (Yıldırım Beyazıt) gibi ünlü isimler yer alıyor.

05-02-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar