Barbaroslar dizisi Şahsenem (Özge Özkaplan) kimdir?

Barbaroslar dizisi Şahsenem (Özge Özkaplan) kimdir?
Barbaroslar dizisinde Şahsenem karakteriyle dahil olan Özge Kaplan ve karakterle ilgili bilgiler merak ediliyor. Barbaroslar dizisi Şahsenem (Özge Özkaplan) kimdir?

TRT 1'in Çarşamba akşamları ekrana gelen dizisi Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı kadrosuna yeni bir isim dahil oldu. Dizinin izleyicileri 17. bölümle beraber Şahsenem karakterine merhaba dediler. Özge Özkaplan tarafından canlandırılan karakterle ilgili merak edilen şeyler var. Şahsenem tarihte var mıydı? Barbaroslar dizisi Şahsenem (Özge Özkaplan) kimdir? Oyuncunun kim olduğuna, daha önce hangi dizilerde rol aldığına ve ayrıca Şahsenem ile ilgili bilgilere bu sayfadan kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Şahsenem, Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinde ünlü bir denizci olarak karşımıza çıkıyor. Kılıç Bey'in kızı ve Şahin ile Şahbaz'ın da kız kardeşidir. Tarihte ise böyle bir isme rastlanmıyor. Dizi için senaristler tarafından kurgulanan bir karakter.

Barbaroslar dizisi Şahsenem (Özge Özkaplan) kimdir?

Özge Özkaplan, 1992 yılında başkent Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu ancak mezun olduğu alandan devam etmek yerine oyunculuğa yönelmeyi seçti. İki önemli oyuncu Hakan Karsak ve Barış Yıldız'dan aldığı temel ve ileri oyunculuk eğitimlerinin yanı sıra Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde sunuculuk diksiyon eğitimi ve tiyatrocu Yağmur Ulusoy Göktürk'ten temel oyunculuk eğitimi aldı. 2017 yılı geldiğinde BluTV'de yayınlanan mini belgesel Çalınan Hayatlar'da Özgecan Aslan'ı oynadı. Böylece oyunculuk kariyeri resmen başlamış oldu. 2018 yılında Star TV'den ekrana gelen Kalbimin Sultanı dizisinde Ayperi karakterine can verdi. 2021 yılında vizyona giren Milyonda Bir filmiyle ilk kez beyaz perdede boy gösterdi. Son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisine Şahsenem karakteriyle dahil oldu.

Özge Özkaplan'ın rol aldığı dizi ve filmler

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı, 2022- (Şahsenem)

Milyonda Bir, 2021

Kalbimin Sultanı, 2018 (Ayperi) 

Çalınmış Hayatlar, 2017 (Özgecan Aslan)

Oyuncunun özel hayatı

Şahsenem karakterini canlandıran oyuncunun özel hayatı da merak edilenler arasında yer alıyor. Herhangi bir evlilik yapmayan Özge Özkaplan'ın 3 yıldır devam eden bir ilişkisi var. Kendisi gibi oyuncu olan Yusuf Çim ile ilişkisi sessiz sedasız bir şekilde sürdürüyor. Son olarak Akrep dizisinde rol alan Yusuf Çim ve Özge Özkaplan, 2019 yılından beri beraberler. 

05-02-2022
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar