TRT1 dizisi 50 Kelimelik Mektuplar konusu ve oyuncu kadrosu

TRT1 dizisi 50 Kelimelik Mektuplar konusu ve oyuncu kadrosu
Çok yakında TRT1 ekranlarında yayınlanacak olan 50 Kelimelik Mektuplar dizisinin çekimleri başladı. Gerçek bir hayat öyküsünü konu alan dizinin oyuncu kadrosunda kimler var?

TRT1 ve Busat Film işbirliğinde yaşanmış bir hayat öyküsünü ekranlara getirmek için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Dönem dizisi olacak olan 50 Kelimelik Mektuplar Adnan Menderes döneminde Milli Eğitim Bakanlığı yapmış olan Tevfik İleri'nin hayatını konu alıyor. Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın üstleneceği dizi hangi kitaptan uyarlanıyor? Konusu ve oyuncu kadrosu nedir? Dizi ismini nerden almaktadır? Detaylar;

50 Kelimelik Mektuplar dizisi Sadık Yalsızuçanlar’ın Tevfik İleri’yi konu edindiği ve 2011 yılında yayınladığı Vefa Apartmanı kitabından esinlenilerek çekilecek. Bir kitap uyarlaması olan dönem dizisini kaleme alacak isim ise Nevin Şahin olarak biliniyor. 

Dizi ismini Tevfik İleri'nin Yassıada'da hapishanedeyken 50 kelimeden uzun mektup yazmasına izin verilmemesinden alıyor. 

50 KELİMELİK MEKTUPLAR KONUSU

1911 doğumlu Türk siyasetçi Tevfik İleri Adnan Menderes hükümeti zamanında Milli Eğitim Bakanlığı yapmıştır. 27 Mayıs 1960 askeri darbesinden sonra Yassıada'da hapishaneye girmiştir. 50 Kelimelik Mektuplar dizisi mahkum edildiği yerde yaşamını sonlandıran önemli siyasetçi Tevfik İleri'nin hayatını anlatacaktır. 

50 KELİMELİK MEKTUPLAR OYUNCU KADROSU

Merakla beklenen dizinin çekimleri 19 Kasım Salı günü başladı. Cast çalışmaları devam eden 50 Kelimelik Mektuplar dizisinin bilinen ilk oyuncusu ise Gizem Karaca oldu. Sosyal medya hesabı İnstagram üzerinden setteki fotoğrafını paylaşan Karaca ''Vee kayıt'' notunu düştü. 


TEVFİK İLERİ KİMDİR?

1911 yılında Rize'de doğan ünlü siyasetçi Ahmet Tevfik İleri 1927 yılında Mühendislik Okulu'da bugünki adıyla İstanbul Teknik Üniversitesinde okumaya başlamıştır. Okuduğu süre boyunca öğrenciler arasındaki milliyetçilik hareketlerine öncülük etmiştir. Okulu bitirdikten sonra Karayolları Erzurum Bölge Müdürlüğünde Kontrol Mühendisi olarak işe başlamıştır. Daha sonra birçok yerde mühendislik yapmış olan İleri 1950 yılında Demokrat Parti'den Samsun Milletvekili seçilmiştir. Sonrasında Ulaştırma ve Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve Bayındırlık Bakanlığı yapmıştır. 27 Mayıs 1960 darbesinde ise tutuklanalarak hakkında idam cezası istenmiştir. Fakat daha sonra hükümet tarafından ömür boyu hapis cezasına çevrilmiştir. 1961 yılında Ankara'da hastanede hayatını kaybetmiştir. 


 

20-11-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar