TRT’nin Yeni Dizisi ‘Modern Doğu Masalları’ Konusu Ne? Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

TRT’nin Yeni Dizisi ‘Modern Doğu Masalları’ Konusu Ne? Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?
TRT1’in reyting rekortmeni dizisi Gönül Dağı’nın yapımcısı Köprü Film’den yeni dizi geliyor ‘Modern Doğu Masalları’ dizisinin konusu ne? Oyuncu kadrosunda kimler var?

Köprü Film yapım şirketinden yeni bir proje geliyor. TRT Dijital için çekilecek olan dizi çok sevilen Gönül Dağı dizisine benzeyecek. Aralık 2022 de yayın hayatına başlaması planlanan TRT Dijital, önümüzdeki sonbahar sezonunda başlayacak. TRT son yıllarda yapımları ile büyük ses getiriyor. Geçtiğimiz sezonda Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı, Gönül Dağı, Teşkilat, Masumlar Apartmanı, Payitaht Abdülhamid, Tozkoparan, Kıbrıs Zafere Doğru, Kasaba Doktoru gibi birçok dizisi yüksek reytinglerle izlendi. Sonbahar döneminde yayın hayatına başlayacak TRT Dijital, Netflix, Gain, Amazon Prime Video, Disney Plus gibi birçok rakip dijital platform gibi dizi ve film içerikleri ile izleyiciyle buluşacak. Çok iyi içerikler üretmek üzere çalışmalara başlayan TRT Dijital tüm hızıyla hazırlıklarını sürdürürken bir taraftan da bu projelerini duyurmaya başladı. İddialı yapımlarından bazıları ise şöyle, ‘Son Gün’, ‘Hz. Mevlana’, ‘Mehmet Akif’, ‘Hay Sultan’, ‘İbn-i Sina’nın Hayatı’, ayrıca çocuklar için de TRT1’de yayınlanan ‘Tozkoparan’ dizisinin devamı TRT Dijitalde yayınlanacak. Şimdide bir başka projesini duyuran TRT Dijital Gönül Dağı dizisinin yapımcısının çekeceği yine Gönül Dağı dizisi gibi bir Anadolu dizisi olacak, dizinin adı ‘Modern Doğu Masalları’. Peki, TRT dijital için çekilecek ‘Modern Doğu Masalları’ dizisinin konusu ne? Oyuncu kadrosunda kimler var? Dizinin başrollerinde kim oynuyor? Modern Doğu Masalları dizisi nerede, ne zaman yayınlanacak? İşte diziyle ilgili merak edilenler…

‘Modern Doğu Masalları’ Dizisinin Konusu Ne?

Yapımcılığını Gönül Dağı dizisinin de yapımcısı olan Köprü Film’in üstleneceği yeni dizi geliyor. Köprü Film tarafından yeni çekilecek projenin adı ‘Modern Doğu Masalları’ oldu. Dizi TRT dijital için çekilecek. Modern Doğu Masalları dizisinin konusu, babalarını kaybeden iki kardeşin etkileyici hikâyesini konu ediniyor. Dizide Halil ve İbrahim adındaki iki kardeşin yol hikâyesi anlatılacak.

İzlenme rekorları kıran TRT1’in Gönül Dağı’nın da yapımcısı olan Köprü Film’in patronu Ferhat Eşiz, TRT Dijital için yeni bir projeye başladı. Daha öncede Köprü Film, ‘Ege’nin Hamsisi’, ‘Sonsuz Bir Aşk’, ‘Tabula Rosa’, ‘Uzaklardaki Yakınlarımız ‘Japonya’, ‘Umut Apartmanı’ gibi yapımları da çeken yapım şirketi olmuştu.   

‘Modern Doğu Masalları’ Dizisinin Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

Köprü Film tarafından TRT dijital için çekilecek olan ‘Modern Doğu Masalları’ dizisinin yapımcısı Ferhat Eşiz olurken, yönetmen koltuğunda Yahya Samancı oturuyor. Görüntü yönetmenliğini Sami Saydan üstleniyor.     

 

Modern Doğu Masalları dizisinin başrollerini Feyyaz Duman, Semih Ertürk ve Mehmet Atay paylaşıyor. Dizide Feyyaz Duman ‘Halil’ karakterine hayat verirken, Semih Ertürk ise Halil’in kardeşi ‘İbrahim’i canlandırıyor. Dizide ayrıca Mehmet Atay ‘Dondurmacı İhsan’ rolüne hayat veriyor. 

Feyyaz Duman son olarak Show TV’de yayınlanan ‘Oğlum’ dizisinde ‘Tuğrul’ karakterini oynamıştı. Semih Ertürk ise sevilen yapım Gönül Dağı dizisinde amcaoğullarından ‘Veysel’ karakterine hayat veriyor. Mehmet Atay, Tiyatro oyuncu, seslendirme sanatçısı ve birçok dizi ve filmde rol almış bir sanatçı. Son olarak ise Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinde ‘Kılıç Bey’ karakterini canlandırmıştı.

 

‘Modern Doğu Masalları’ Dizisi Nerede, Ne Zaman Yayınlanacak?

2022-2023 yılı sonbahar döneminde yayın hayatına başlayacağı söylenen TRT Dijital’de yeni sezonda yayınlanacak.

Yeni sezon için çekimlerine 12 Temmuz Salı günü başlanan dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşacak. Ayrıca Gönül Dağı dizisinin 3. Sezon çekimleri de Ağustos ayında başlayacak.

 

13-07-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar