Tuba Büyüküstün’ün dizisi Rise Of Empires: Ottoman’ın yayın tarihi belli oldu

Tuba Büyüküstün’ün dizisi Rise Of Empires: Ottoman’ın yayın tarihi belli oldu
Dijital yayın organı Netflix, bomba gibi bir diziyle adından söz ettiriyor Tuba Büyüküstün’ün dizisi Rise Of Empires: Ottoman’ın yayın tarihi belli oldu.

Birkaç yıl önce sessiz sedasız hayatımıza giren dijital yayın organı Netflix, bomba gibi bir diziyle yine adından söz ettiriyor. Muhafız, Atiye, Love 101 gibi dizilere imza atan Netflix şimdi de tarihi bir dizi için çekimlere başladı. Başrolde yer alan Tuba Büyüküstün’ün dizisi Rise Of Empires: Ottoman’ın yayın tarihi belli oldu. Belgesel ağırlıklı dizisinin oyuncu kadrosunda kimler var, konuusu nedir, haberimizde. Şimdi detaylar

Tuba Büyüküstün’ün dizisi Rise Of Empires: Ottoman’ın yayın tarihi belli oldu

Türkiye piyasasına girdikten sonra Muhafız, Atiye, Avlu gibi dizilerle dikkati çeken Netflix Türk seyircisi içinde dört tane yapım hazırladı. Bu yapımlar içerisinde en fazla dikkati çeken ve Osmanlı İmparatorluğu'nu konu alan Rise of Empires: Ottoman için geri sayım başladı. Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alan dizinin adı: Rise Of Empires: Ottoman. Kadrosunda Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Damla Sönmez gibi usta oyuncuların yer aldığı tarihi belgsel dizisi Ottoman 24 Ocak 2020’de yayınlanacak.

Filmloverss internet sitesinden aldığımız bilgiye göre Netflix’te yayına girecek dizi belgesel tadında olacak. Osmanlı Devleti’nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alacak dizi oldukça iddialı. Çünkü dizinin senaryosu için Prof.Dr. A.M Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan danışmanlık yapıyor. Yapımcılığını Karga Seven ile birlikte STX Entertainment’in üstlendiği belgesel diziyi Emre Şahin yönetiyor. Çekimleri İstanbul’da gerçekleşen Rise of Empires: Ottoman altı bölümden oluşacak. Netflix'te yayınlanacak Ottoman dizisi Osmanlı İmparatorluğu'nu farklı bir açıdan ele alacak.

Tuba Büyüküstün Kimdir?

1982 yılında İstanbul'da doğan Tuba Büyüküstün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun oldu. Daha üniversitede okurken reklam filmlerinde rol alan genç oyuncu, üniversiteyi bitirdikten sonra yönetmen Tomris Giritlioğlu sayesinde oyunculuk kariyerine başladı. Sultan Makamı adlı diziyle kariyerine başlayan Büyüküstün, Çemberimde Gül Oya adlı diziyle adından söz ettirdi.

Gülizar adlı televizyon filmindeki rolüyle Sırbistan-Karadağ Cumhuriyeti Uluslararası TV Festival Bar'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Asıl çıkışını Kanal D'de yayınlanan Ihlamurlar Altında adlı diziyle yaptı. Efsane film, Babam ve Oğlum ile sinemaya da adım attı. Sınav filmiyle ünlü oyuncu Jean-Claude Van Damme ile çalışma fırsatı yakaladı. Çemberimde Gül Oya, Ihlamurlar Altında, Asi gibi dizilerinin Arap televizyonlarında gösterilmesiyle birlikte, Ortadoğu'da büyük bir hayran kitlesine ulaşan Büyüküstün, Türk dizilerinin yurt dışına ihracında önemli bir rol oynadı. Örneğin başrolünü oynadığı Asi dizisi 67 ülkedeki izlenme oranlarıyla, 51. Monte-Carlo Televizyon Festivali'nde En İyi Pembe Dizi olarak aday gösterildi. canlitv olarak oyuncuya Ottoman dizisinde başarılar diliyoruz.

12-12-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar