Tuğba Ünsal Ayşe Kulin’in ‘Adı Aylin’ Romanından Uyarlama Tiyatro Oyunu İle Sahnede

Tuğba Ünsal Ayşe Kulin’in ‘Adı Aylin’ Romanından Uyarlama Tiyatro Oyunu İle Sahnede
Tuğba Ünsal, Türkiye’nin en önemli ve çok satan Ayşe Kulin’in yazdığı ‘Adı Aylin’ romanından tiyatro oyununa uyarlama eserini, sahnesinde sergilemek üzere perde açmaya hazırlanıyor

Tuba Ünsal, iki yıldır üzerinde çalıştığı Ayşe Kulin’in ‘Adı Aylin’ romanından uyarlanan tiyatro projesinin son hazırlıklarını tamamladı. Ünsal, Provaları gerçekleşen oyununu Şubat ayında sahneye koyacak. İki yıl önce çok satan romanın haklarını satın alan Ünsal, Rüya projesi için çok heyecanlıydı Ancak araya pandeminin girmesiyle projesini rafa kaldırmıştı. Şimdi heyecanla projesinin sahneye çıkacağı günü için geri sayıma başladı. Tiyatro salonlarının açılmasıyla yeniden çalışmaya başlayan Ünsal, 2 milyon liralık bir maliyeti de gözden çıkardı. Kurduğu prodüksiyon firmasıyla tiyatro oyunlarına yatırım yapan Tuba Ünsal, çabasıyla Kültür Bakanlığı’nın 2021 yılında desteklediği oyunlar listesine girmeyi de başardı. İşte Adı Aylin ile ilgili detaylar…

‘Adı Aylin’ Romanı Tiyatroya Uyarlanacak

Tuba Ünsal daha önce de tiyatroda yapımcı ve oyuncu olarak Kürk Mantolu Madonna’yı sergilemişti. Sabahattin Ali’nin kült eseri Kürk Mantolu Madonna’da başrolde Maria Puder’i canlandıran Tuba Ünsal, yine bir roman uyarlaması ile seyircinin karşısında olacak. Bu kez Adı Aylin ile izleyicileri selamlayacak.

Türkiye’nin en önemli, yirminci yüzyıl Türkiye edebiyatının en çok satan ve en fazla yabancı dile çevrilen romanlarından olan unutulmaz eseri ve Ayşe Kulin’in yazdığı ‘Adı Aylin’ tiyatro sahnesinde perde açmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2021 yılında desteklediği oyunlar arasında olan Adı Aylin, Tuba Ünsal’ın yapım şirketi To Be House of Production ile sahneye taşınırken, başarılı oyuncu aynı zamanda Aylin karakterini de canlandıracak.

Tiyatro severler tarafından heyecanla beklenen Adı Aylin’in yönetmen koltuğuna oturan isim en son usta oyuncu Şener Şen’in ile birlikte ‘Zengin Mutfağı’ adlı oyununu yöneten Doğu Yaşar Akal oldu. Doğu Yaşar Akal birçok özel, devlet ve şehir tiyatrolarında oyunlar yönetmekte aynı zaman da kendi yazdığı sinema filmi için hazırlık yapmaktadır. Yönetmenin daha önce yönettiği oyunlardan bazıları; Zengin Mutfağı, Macbeth; İki Kişilik Kâbus, Cambazın Cenazesi.  

 

'Adı Aylin' Oyununun Konusu ve Kadrosu

 Oyun, 50’lerin İstanbul'unda kabına sığamayan kolejli genç bir kadın olarak karşımıza çıkan, toplumsal normlar ve kendi arzuları arasında sıkışan, Amerikan Ordusu’nu dâhi karşısına almaktan çekinmeyen ünlü bir psikiyatriste dönüşen Aylin’in, Londra, Paris, Lozan ve en nihayetinde 90’ların New York’unda gizemli bir ölümle son bulan baş döndürücü yaşam öyküsünü izleyicilere sunuyor.

Aylin Devrimel Radomisli Cates’in Tuba Ünsal tarafından canlandırıldığı oyunda başrolleri Aylin Aslım, Özgürcan Çevik, Selen Domaç ve Ece Yüksel, Hande Subaşı  Ali Yoğurtçuoğlu, Gökçen Gökçebağ, Korhan Başaran, Kağan Uluca ve Sedat Can Güvenç paylaşıyor.



‘Adı Aylin’ Kitabı Hakkında

Ayşe Kulin’in 1997 yılında yayınlanan ve yayınlandığı dönem adeta olay olan, yok satan romanı ‘Adı Aylin’ bugüne kadar 100 üzerinde baskı yaptı.

Aylin, Amerikan Kız Koleji’ni bitirdikten sonra, eğitimini tamamlamak üzere Paris’e gitti; bundan sonraki yaşamı bir uçtan diğer uca, baş döndürücü bir hızla atlayarak geçti.

Libyalı bir prensle evlendi, prenses oldu. Tıp okudu, ünlü bir psikiyatrisi oldu. Tekrar, tekrar evlendi ama evliliklerinden sıkıldı. Amerikan ordusunda albay rütbesiyle subay oldu. İşte bu kitap, kökleri Giritli Deli Mustafa Naili Paşa’ya kadar uzanan bir ailenin kızı olan Aylin Devrimel’in fırtınalı yaşamının öyküsüdür.

‘Adı Aylin’ Tiyatro Oyunu 16 Şubat’ta Seyircisi İle Buluşacak!

Adı Aylin’de oynayacak olan Tuba Ünsal, oyunun sahneleneceği tarihi açıkladı.

Müzik direktörlüğünü dünya çapında adını duyurmuş Oceanvs Orientalis’in yaptığı, canlı bir orkestranın sahnelere eşlik ettiği oyunda söz ve besteler Ayşe Kulin, İlhan Erşahin, Aylin Aslım, Göksel, Kalben, Oceanvs Orientalist, Öykü Aras ve Kamran Hamdi’nin imzalarını taşıyor.



To Be House Of Production yapımcılığında ve  Zorlu PSM Turkcell Sahnesi ev sahipliğinde izleyicisi ile buluşacak olan oyun; dönemi tüm gerçekçiliğiyle yansıtan yaratıcı dekor ve kostümleri, büyüleyici dijital çözümleri ve eşsiz görsel efektleriyle 16 Şubat’ta seyircisiyle buluşuyor.
 

01-02-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar