Türk Sinemasının Usta Yönetmeni Vefat Etti!

Türk Sinemasının Usta Yönetmeni Vefat Etti!
Türk Sinemasının ve son dönem uyarlama dizilerin usta yönetmeni Tunca Yönder hayatını kaybetti. 82 yaşında hayata gözlerini kapatan Tunca Yönder bugün defnediliyor! işte detaylar!

Türk Sinemasında kan kaybı devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kanser hastalığı sebebiyle hayatını kaybeden Ömercik karakteriyle tanınan usta oyuncu Ömer Döngel’in ardından bugünde bir vefat haberi geldi. Türk Sinemasının usta yönetmenlerinden, aynı zamanda yapımcılık ve oyunculukta yapan Tunca Yönder 82 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul Yakacık Sanatçı Evinde hayatını sürdüren usta yönetmen Tunca Yönder bir süredir Parkinson hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu. Geçtiğimiz aylarda da felç geçiren usta yönetmen 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. İşte detaylar!

Türk Sineması Usta Yönetmenini Kaybetti!

Türk Sinemasına damga vuran ve yönettiği filmlerle pek çok ödlün sahibi olan usta yönetmen Tunca Yönder dün akşam İstanbul Yakacık Sanatçı Evinde saat 19.45 sularında kalp ve solunum durması sonucu hayatını kaybetti. 82 yaşında hayata gözlerini yuman usta yönetmen’in cenazesinin bugün Karacaahmet Şakirin Camiisi’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’nda toprağa verileceği açıklandı. Usta yönetmenin ölüm haberinin ardından pek çok seveni üzüntülerini dile getirdi. Türk Sinemasına kattıkları ve yaşamı boyunca sinema için çalışmasıyla anılacak olan Usta Yönetmen aynı zamanda özel televizyonlarda yayınlanan dizilerde de yönetmenlik yapmıştır. Bizde canlitv.com ailesi olarak Usta yönetmene Allah’tan rağmet ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Yönetmen Tunca Yönder Kimdir?

1938 yılında Ankara’da dünyaya gelen Tunca Yönder İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi mezundur. 1963’te Ankara Sanat Tiyatrosu’nun kurucuları arasında yer alan Yönder, 1970’lerden itibaren televizyon ve sinemayla ilgilenmeye başlamıştır. 1970 yılında başlayan çağdaş Türk reklamcılığının ilk üç yönetmeninden biri olan Tunca Yönder özel televizyonlarının açılmasıyla birlikte bu kanallara drama uyarlamaları da yapmıştır. Bunlar arasında unutulmayanlar Üvey Baba, Küçük Besleme uzun süre yayınlanmış ve seyirciden büyük ilgi görmüştür. Arkasında yönetmen, yapımcı ve oyuncu olarak pek çok Film, dizi bırakan Usta Yönetmenin yönetmen koltuğunda oturduğu filmlerden bazıları şunlardır;

Komik-i Şehir

Geçmiş Zaman Elbiseleri

Canım Annem

Evimizin İnsanları

Yüzümüzü Güldürenler

Hırsızın Oğlu

Hayatım Roman

Üvey Baba

Küçük Besleme

İki Arkadaş

Utanmaz Adam

Süper Baba

Bir Aşk uğruna

Yorgun Savaşçı

Çakalların İzinde

Ağrı’ya Dönüş

Bir Tren Yolculuğu

05-02-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar