Yeşilçam’ın Usta İsmi Nur İncegül Hayatını Kaybetti!

Yeşilçam’ın Usta İsmi Nur İncegül Hayatını Kaybetti!
Türk Sinemasının usta oyuncularından biri olan ve aynı zamanda seslendirme sanatçılığı yapan Nur İncegül akciğer kanseri sebebiyle hayatını kaybetti.

Sinema dünyası bugün çok derli bir ismini daha kaybetti. Uzun süredir Akciğer kanseri tedavisi gören ve Türk Sineması’nın pek çok kült filminde rol alan usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Nur İncegül bugün hayatını kaybetti. Yeşilçam’da pek çok filmde rol alan ve unutulmaz karakterleri canlandıran Nur İncegül 77 yaşındaydı ve akciğer kanseri hastasıydı. Usta oyuncunun hayatını kaybetmesi magazin ve sosyal medyada geniş yankı uyandırırken Nur İncegül’ün hayatını kaybettiğini öğrenen sevenleri ise derin bir üzüntüye büründü. Nur İncegül’ün hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından usta oyuncunun kızı Birtanem Candaner duyurdu.

Nur İncegül Hayata Veda Etti!

Yeşilçam’ın usta oyuncularından bir döneme damga vuran 77 yaşındaki usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Nur İncegül bugün hayata veda etti. Akciğer kanseri olan ve uzun bir süredir bu hastalıkla mücadele eden 77 yaşındaki usta oyuncunun hayatını kaybettiğini kızı Birtanem Candaner sosyal medya hesabından duyurdu. Birtanem Candaner sosyal medya paylaşımında “bir süredir akciğer kanseriyle mücadele eden annemi kaybettik. 77 yaşında kansere yenik düştü. En önemli değerimi kaybettim” ifadelerini kullandı. Yeşilçam filmlerinin usta oyuncularından Nur İncegül bugün son yolculuğuna uğurlandı. Usta ismin hayatını kaybetmesi sosyal medya ve magazin dünyasında geniş yer bulurken usta ismin sevenleri büyük üzüntü yaşadı. Bizde Nur İncegül’e Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Nur İncegül Kimdir?

Bugün 77 yaşında hayata veda eden usta oyuncu Nur İncegül 1944 yılında dünyaya gelmiştir. Usta oyuncu ilk olarak Ümit Efekan’ın yönettiği ve 1984 yılı yapı olan Zavallılar adlı filmle oyunculuğa başlamıştır. Türk Sinemasında pek çok filmde önemli rollerde oynayan Nur İncegül’ün rol aldığı başlıca yapımlar şunlardır.

Nur İncegül Filmleri

Tapılacak kadın, Yaşamak haram Oldu, Nisan Bitti, Seven Kıskanır, Yıkılmışım B en, Öksüzler, Sevdiğimi Biliyorsun, Yazgı, Can Borcu, Sevgiler Çiçek Gibi, Bu Şehrin Geceleri, Hedef, Bir Avuç sevgi, Yalnız Değilsiniz, Yalnızlar, Sonsuza Yürümek, Ölesiye sevmek, Aliye, Zor Görev ve Hayat çemberi. Usta oyuncu aynı zamanda seslendirme sanatçılığı ve plak çalışmaları da yapmaktaydı.

11-02-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar