Türkiye 2018 Eurovision'a yine yeniden Manga ile katılıyor!

Türkiye 2018 Eurovision'a yine yeniden Manga ile katılıyor!
Türkiye 2018 Eurovision yarışmasına yeniden Manga ile katılma kararı aldı. Eurovision şarkı yarışmasına son olarak 2012 yılında Can Bonoma ile katılmıştı. Yıllardır Eurovision yarışmasına katılmayan Türkiye kararını verdi.

Türkiye çeşitli nedenlerde dolayı 2012 yılından sonra Eurovision 'da yer almayacağını duyurmuştu. Ancak TRT 5 yıl sonra fikrini değiştirdi ve Eurovision  şarkı yarışmasına tekrar katılma kararı aldı.

Manga 2010 yılında Türkiye'yi "We Clould Be The" şarkısıyla ikincilik kazandırdı. Manga'nın sosyal medya paylaşımı büyük heycan uyandırdı. Yine yeni yeniden ! Şimdi manyasın hangi şarkı ile Eurovision'a katılacağı merak konusu ..

 

EN SON CAN BONOMO TEMSİL ETMİŞTİ

Eurovision'a Türkiye ilk olarak 1975 yılında Semiha Yankı ile katılmıştır. 2003'de Sertab Erener'in Türkiye'ye birincilik kazandırdığı Eurovision şarkı yarışmasına son olarak 2012 yılında Can Bonoma ile katılmış ve daha sonra yarışmada bulunmama kararı almıştı.

MANGA KİMDİR?

2001 sonlarına doğru kurulan maNga grubunun hikâyesi Yağmur Sarıgül “Yamyam” (Gitar)’ün barlarda “cover” parçaları yorumlayıp eğlendikleri gruptan ihraç edilmesiyle başladı. Yeni grubunda rock müzikle elektroniği, sert gitar riffleriyle rap vokalleri birleştirmek isteyen Yamyam öncelikle okuldan en yakın arkadaşı Orçun Şekerusta (Bass gitar)’yı gruba dahil etti. Sonrasında Özgür Can Öney (Davul), Efe Yılmaz (Turntable) ve Ferman Akgül (Vokal)’ün gruba dahil olmasıyla ilk kadro tamamlanmış oldu. Tarz olarak ise yeni yeni gönüllerini kaptırdıkları “nu metal” ve “hardcore” akımını benimsemişlerdi.

02-08-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar