Manga solisti Ferman Akgül’den Aylin Aslım’a dava

Manga solisti Ferman Akgül’den Aylin Aslım’a dava
Aylin Aslım:"Bahsedilen kişi yıllardır AKP ile “iş”birliği yapan Manga’nın solisti Ferman Akgül’dür. Biz on yıldan fazla zamandır kara listelerdeyken bu niye bilinmesin?"

Manga Grubu’nun solisti Ferman Akgül Togg ile poz verince olanlar oldu. Hele Ferman Akgül’ün Togg tanıtımından 2 milyon TL aldığı iddiası magazin gündemine bomba gibi düştü. İstanbul Zorlu AVM’de sergilenen Togg’un direksiyonuna geçen Ferman Akgül’ün fotoğrafı Twitter’den yayınlanmıştı.Türk rockçılar başta olmak üzere pek çok sanatçı Ferman Akgül’e tepki gösterdi.

Manga solisti Ferman Akgül’den Aylin Aslım’a dava

Rock müzik sanatçısı Aylin Aslım Manga Grubu solisti Akgül’ün bu tanıtım dolayısıyla 2 milyon tl aldığını iddia etmişti. Redd grubunun gitaristi Güneş Duru da sosyal medya hesabından Togg’un önüne yatarak “Çiğne beni çiğne!” diye bağıran, yerlere yatan vatandaşın haberini alıntı yaparak  Ferman Akgül’ün Togg tanıtımından 2 milyon TL almasıyla ilşkili olarak sosyal medya hesabından "Çakma rock starlardan biri tanıtımı için bir iki milyon alır, vatandaş altına yatar, bakanı yarışa kalkar…" ifadelerini kullanarak bu duruma tepki gösterdi. Bu paylaşımı alıntılayan ünlü rockçı Aylin Aslım : "Kaç milyon aldığını bilmem, bilemem. Türk Rock camiası “kol kırılır, yen içinde kalır”cıdır. Ama burada bahsedilen kişi yıllardır AKP ile “iş”birliği yapan Manga’nın solisti Ferman Akgül’dür. Biz on yıldan fazla zamandır kara listelerdeyken bu niye bilinmesin?Her şey bir yere kadar." diyerek bu konuda suskun kalmadı.

Las Vegas Togg tanıtım müziği Manga’dan

ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen Ces Fuarı’na katılan Togg ilk kez burada Sedan modelini sergilemişti. Perdenin kaldırılmasıyla beraber yeni Togg modeli ortaya çıkarken arabanın içinde oynatma listesinde çalan Manga’nın Şehr-i Hüzün albümündeki Hayat Bu İşte şarkısının çalması dikkat çekmişti. Ünlü rock grubu Manga’da sosyal medya hesaplarından Togg’a ilgi duyduğunu paylaşımlarıyla belli etmişti.

Eleştirenlerden biri de Doğan Duru

Redd grubu solisti Doğan Duru’da seçimden önce sosyal medyadan bazı ünlülerin siyasal tercihlerini açıklamasına dikkat çekip Ferman Akgül’ü işaret ederek “Hadi Ferman’da paylaşsınJ) görelim neymiş tercihi” diye yazdı.

Ferman Akgül mahkemeye şikayette bulundu

Bu gelişmelerden sonra Ferman Akgül, kendisini eleştiren müzisyenler hakkında şikayetçi oldu. Kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu söyleyen Akgül, kendisi hakkında eleştiri yapan müzisyenleri mahkemeye vererek hukuki olarak hesaplaşma yolunu tercih etti.

02-06-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar