Türkiye’de bir ilk Yalı Çapkını ekibi rakip diziye destek oldu

Türkiye’de bir ilk Yalı Çapkını ekibi rakip diziye destek oldu
Kadına şiddet sahnesinden dolayı cezalandırılan Kıızlcık Şerbeti'ne her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye'de bir ilk yaşandı ve diziye rakip diziden destek geldi.

Cuma günleri yayınlanan Yalı Çapkını ve Kızılcık Şerbeti haftalardır süren bir rekabete imza atıyor. Ancak kadına şiddet sahnesinden dolayı Kızılcık Şerbeti RTÜK tarafından cezalandırıldı. Dizi karara itiraz etti. Eğer itiraz olumlu sonuçlanmazsa Kızılcık şerbeti tam 5 hafta yayınlanmayacak. Olaya her kesimden büyük tepki geldi ancak RTÜK geri adım atmaya yanaşmıyor. Herkes şimdi ne olacak derken Türkiye’de bir ilk yaşandı ve cuma günleri yayınlanan Yalı çapkını ekibi rakip diziye tam destek oldu. İlginç destek girişimi haberimizde. Şimdi detaylar

Türkiye’de bir ilk Yalı Çapkını ekibi rakip diziye destek oldu

RTÜK tarafından 1,5 milyon lira para cezası ve 5 hafta yayın durdurma cezasıyla karşı karşıya kalan Kızılcık Şerbeti gündem olmayı sürdürüyor. Hemen her kesimin cezayı ağır bulmasına rağmen RTÜK geri adım atmaya yanaşmıyor. Dizinin yayınlandığı Show Tv karara itiraz etti ancak kimse kararın değişeceğini zannetmiyor.

Sansürün her türlüsüne karşıyız

Hemen her eksimden yoğun tepki gören RTÜK uygulaması ayrımcılık olarak algılanıyor. Zira kadına şiddet konusu işleyen Yürek Çıkmazı dizisine hiçbir ceza verilmezken gerdek gecesi camdan atılan Nursema karakterinden dolayı Kızılcık Şerbeti hem de 5 yayın durdurma gibi en ağır cezanın verilmesi tüm kesimlerden yoğun tepki gördü. Sosyal medyada açılan tepki mesajlarına ilk destek ise Türkiye’de örneğine rastlanmayan bir şekilde rakip diziden geldi. Rakip diziye ve arkadaşlarına destek çıkan en önemli isim ise "Yalı Çapkını" dizisinin yönetmeni Burcu Alptekin oldu. Yönetmen Burcu Alptekin, rakibi diziye destek olarak "Sansüre karşıyız derken yayın durdurma cezası barbarlıktır" paylaşımını yaptı. Yine aynı şekilde Yalı Çapkını dizisinde başrol oynayan Beril Pozam da rakip diziye destek verdi. Ünlü oyuncu, Kızılcık Şerbeti oyuncusu Evrim Alasya’nın paylaşımını “Sansürün her türlüsüne karşısıyız” notunu ekleyerek paylaştı.

Asında neler oldu?

Kızılcık Şerbeti iki farklı ailenin mecbur birlikteliğini ve ortak paydada buluşmaya çalışmasını anlatıyor. Dizide son bölümlerde Nursema karakteri rızası olmadan sevmediği birsiyle dini nikahla evlendirildi. Üstelik damat adayı İbrahim, gelini kusurlu bularak gerdek gecesi camdan aşağı attı. Nursema ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve bu durum ailesinde gizlendi. Dizide yer alan sahneler dolayısıyla RTÜK soruşturma başlatması ve yapıma hem para cezası hm de uzun süreli bir ceza verdi.

03-04-2023
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar