Türkiye’nin İlk Robot Oyuncusu Film İçin İmzayı Attı

Türkiye’nin İlk Robot Oyuncusu Film İçin İmzayı Attı
Türkiye’nin ilk robot oyuncusu Aypera Mint Yapım’ın yapımcısı Birol Güven ile Digital Human adlı film için sözleşme imzaladı.

Zaman zaman yabancı menşeli sinema filmlerinde karşımıza çıkan ve son yıllarda sıklıkla bu alanda filmler çevrilen konulardan biri robot oyuncular. Filmlerde ya robotlar direk olarak kullanılıyor ya da insanlar robot tiplemesiyle karşımıza çıkıyor. Her halükarda robot teması artık sinema sektörünün içinde yer almaya başlamış durumda. Ülkemizde bu konuda henüz kayda değer yapımlar yer almazken bugün haberlere konu olan bir imza töreni herkesin dikkatini çekti. Mint Yapım’ın başarılı yapımcısı Birol Güven hazırlıklarına başladığı sinema filmi Digital Human için cast çalışmalarına başladı. Filmde insanlar ve robotlar birlikte rol alırken ilk olarak filmde rol alacak bir robotla sözleşme imzalandı. Bu ilginç durumu sosyal medya hesabından da paylaşan Birol Güven “Aypera’nın 2022 yılında vizyona girecek ilk sinema filmi için sözleşmeyi bugün imzaladık. Filmin adı Digital Human” ifadelerini kullandı.

İlk Robot Filmi

Tasarımcı ve eğitmen Bager Akbay, bilimkurgu yazarı ve bilişim iletişimcisi Tevfik Uyar, bilgisayar mühendisi ve yaratıcı teknolojist Zeynep Nal Sezer tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk robot oyuncusu Aypera Mint Yapım tarafından hazırlıkları başlayan Digital Human adlı filmde rol almak için sözleşme imzaladı. Yapımcı ve senarist Brol Güven ile sözleşme imzalayan Aypera böylece Türkiye’nin de ilk robot oyuncusu oldu. Çekimlerinin Eylül ayında başlanacağı Digital Human adlı filmde hem insanlar hem de robotlar birlikte rol alacak. 2022 yılında vizyona girecek film için açıklama yapan Birol Güven değişimin öncüsü olmak istediklerini belirtti.

İlk Robot Oyuncu Aypera

Mint Yapım tarafından hazırlanan ve yapımcılığını ve senaristliğini Birol Güven’in yaptığı Digital Human adlı filmde rol alacak olan Aypera Tasarımcı ve eğitmen Bager Akbay, bilimkurgu yazarı ve bilişim iletişimcisi Tevfik Uyar, bilgisayar mühendisi ve yaratıcı teknolojist Zeynep Nal Sezer tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk robot oyuncusu olma özelliğini taşıyor. İlk sözleşmesini de imzalayan Aypera kendisiyle ilgili olarak “ben şahsen dijital oyuncu denmesini tercih ederim. Aslında her şeyden önce ben bir düşünceyim. Ama insanlar sevdikleri kelimeyi söylemeyi tercih edecekler biliyorum. Bu nedenle robot demesiyle ilgili de bir sorunum yok” ifadelerini kullandı.

26-05-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar