Türkiye’nin Tek Kadın Kanalı Woman Tv Yayın Hayatına Geri Döndü!

Türkiye’nin Tek Kadın Kanalı Woman Tv Yayın Hayatına Geri Döndü!
Kadın eksenli çağdaş bir yaşam kanalı olan ‘Woman TV’ Türkiye’nin ilk ve tek kadın kanalı olarak açıldı. 2 yıl aradan sonra 2 Şubat 2022 de yeniden yayın hayatına başladı.

Woman TV, 24 Aralık 2018’de Recep Canpolat’ın kurduğu bir kadın kanalıdır. Türkiye’nin ilk kadın kanalı olma iddiasıyla yola çıkan Woman TV’nin yayın hayatı kısa sürmüştü. Yaklaşık 1,5 yıl süren yayını, 1 Nisan 2020 tarihinde maddi gerekçeler sebebiyle ve pandemi nedeniyle tedbir amaçlı kısa bir süreliğine ara verdiklerini açıklayarak durmuştu. Bu yıl 20 Ocak 2022 tarihi ile test yayınına başlamış olan Woman Tv, 2 Şubat 2022 tarihinde test yayınını bitirip normal yayın hayatına başlamış oldu. Kanalda kadın, eğitim, yaşam e belgesel programları yayınlanmaktadır. İşte Türkiyenin ilk ve tek kadın kanalı olan ‘Woman TV’ hakkında merak edilenler…

 

Woman Tv’de 2 Şubat’ta Yayına Başladı

 Woman TV’nin genel yayın yönetmenliğini Ahu Özyurt üstlenmekte. Ahu Özyurt, daha önce CNN Türk ve Milliyet’in Washington temsilciliğini yürütmüş, Bloomberg HT ve CNBC-e gibi kanalların kuruluş aşamasında yer almıştı.

 Women TV, Türkiye televizyonlarında önemli bir boşluğu dolduruyor. İlk yayın gününde, stüdyodan yaptığı canlı yayında bir kadın kanalı kurulmasının nedenlerini anlatan Özyurt, diğer TV kanallarını, kadınları sadece ‘tüketici’ olarak görmeleri sebebiyle eleştirdi: ‘’Biz kadınları yalnızca tüketici olarak görmüyoruz. Üretim hayatında çok başarılı kadın girişimciler, örnek hikayeler var. Diğer kanallar kadınları tüketici ve büyük bir hedef kitle olarak görüyor. Evet bu da bir şey ama aynı zamanda umut verebilmek, alan açabilmek ve ihtiyaç sahipleriyle başarılı kadınları buluşturacak bir platform yaratmak istiyoruz. Woman TV kadınların sesi olacak’’

 İleriki dönemlerde komşu ülkelerde de gösterilmesi amaçlanarak kanalın ismi İngilizce seçilmiş. “Bu ülkeden bir marka çıksın, yakın komşularımız da izlesin, bu markayı büyütelim, sınırların ötesindeki başka ülkelere de taşıyalım istiyoruz,” diye açıkladı.

 


Woman Tv’de Neler Var?

Hayata dair sağlık, kültür-sanat, tasarım, moda güzellik, bilim, tarih, spor, hukuk, evcil hayvan, ekonomi, iş dünyası, edebiyat ve sinema konuları başta olmak üzere, yaşamın her köşesine dokunan programlar üreten Woman TV, ‘’Bugün ne izlesem?’’ sorusuna, özenle seçilmiş içerikleriyle oluşturduğu aileye uygun yayın akışıyla cevap veriyor; farklı bakış açısı ile güçlü, üreten kadın olgusuna yardımcı olmak için yola çıkıyor.

Stüdyolarına mor ve turuncu renklerin hakim olduğu göze çarpan Kanal, kadının temsil edildiği tüm platform ile ulusal ve uluslararası alanlardaki etkinlikleri ekrana taşımayı hedefliyor.

Woman TV sadece Türkiye’nin değil dünyanın her coğrafyasından ağırlıklı olarak kadınların ürettiği içerikleri, programları, filmleri ve belgeselleri izleyiciler ile buluşturacak. Kadın istihdamını önemseyen bir kadro yapılanması ile kurum içi cinsiyet eşitliği ilkesini benimsiyor.

Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum Türkiye’nin İlk ve Tek Kadın Kanalı Woman TV Yeni Yayın Dönemine 2 Şubat 2022 Saat 14.00’te Başladı.

 

Woman Tv Kadrosunda Kimler Var?

 Okay Karacan yönetiminde, Ebru Güngör, Ekin Olcayto, İnci Bekarlı, Zekiye Özbay, Serap Koç, Didar Üstün, Zeliha Sunal, Ebru Çanak, Ali Can Sabunsoy, Doç. Dr. Birnur Yılmaz, Merve Belen gibi sevilen ve deneyimli isimlerin yanı sıra dijital çağı da yakalayan donanımlı program üreticileri de Woman TV’de izleyicilerle buluşuyor.

İç yapımların dışında, çizgi film kuşakları, kadın ve yaşam belgeselleri, uluslararası ödüllü gezi, seyahat ve yemek belgeselleri, dekorasyon, mutfak, bina yenileme konulu projeler de kanalın yayın prototipinde yer alacak.

Genel Müdür Ali Güven

Genel Yayın Yönetmeni Ahu Özyurt

Yayın İçerik Koordinatörü Gülnur Yeşilbaş Kayaoğlu

Program Müdürü Orhan Emek
 

Woman TV Nereden Ve Nasıl İzlenecek?

 İzleyiciler, Woman TV’ye Digiturk 50. kanal, D-Smart 53. kanal, womantv.com.tr’den ve uydudan Avrupa’nın ve Türk coğrafyasının tüm kapsama alanında olacak şekilde erişebilecek.

Uydu Bilgileri: TÜRKSAT 4A, Frekans: 12.034 MHz, Polarizasyon: V (Dikey), Symbol Rate: 27500, Fec:5/6

03-02-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar