Türkiye’ye Yeni Bir Dijital Platform Daha Geliyor: HBO Max

Türkiye’ye Yeni Bir Dijital Platform Daha Geliyor: HBO Max
Türkiye Netflix ve Disney Plus’tan sonra yeni bir dijital platforma daha kavuşuyor. HBO Max, 21 Avrupa ülkesinde ve 2022 yılı içerisinde de Türkiye’de yayına başlayacak.

Türkiye’ye, 2016 yılında giren yabancı dijital platform devi Netflix. 2021'in ilk çeyreğinde 4 milyon yeni kullanıcı ekleyerek, toplam abone sayısını 207,6 milyona ulaştırdı. Yakın zamanda Disney Plus ve HBO Max’ın da gelmesiyle Türkiye’de dijital platform sayısı ile birlikte Netflix’in de rakipleri artmaya başladı. HBO Max, 21 Avrupa ülkesinde yayına girerek, sınırlarını genişletmeyi planlayan abonelik tabanlı dijital izleme platformu, bu yıl içerisinde Türkiye'de de yayına başlayacak.

HBO Max 2022’de Türkiye’de!

Yaşadığımız dijital çağ sebebiyle Televizyon kanallarının yerini artık dijital platformlar almaya başladı. Özellikle pandemiyle birlikte ciddi sayıda aboneleri olan bu platformların daha fazla dizi, film, video, spor, yarışma ve oyun üreteceği de beklentiler arasındaydı, öylede olmaya devam ediyor. Türkiye’de de çok sayıda aboneleri olmaya başlayınca dijital platformların sayısı da artmaya başladı. Netflix’in Türkiye’de gördüğü büyük ilgi diğer uluslararası platformların da Türk pazarına açılmasını sağladı. Şimdi de Dünya devlerinden HBO Max Türkiye’ye geliyor.


Ülkemizde Netflix ve Amozon Prime’nin başı çektiği çevrimiçi video izleme platformlarına, Exxen ve Gain gibi yerli platformlarda eklenirken, şimdide HBO Max Türkiye’de yayına başlayacak. Yayın tarihi net olmasa da 2022’de yayına başlayacağı kesinleşti.  

2022 yılı itibariyle 67 ülkede birden yayında olacak olan HBO Max’ın 2026 yılı hedefi ise 190 ülkede yayında olmak.

HBO Max’ta Abonelik Fiyatlandırma Nasıl Olacak?

Türkiye fiyatı hala belirtilmese de HBO Max’ın İspanya fiyatı yıllık 70 Euro olara açıklandı. Aylık 9 Euro yapan bu ücret aylık 60 TL’ye denk geliyor. Fakat HBO Max’ın Türkiye için özel fiyat politikası uygulayacağı düşünülüyor.

HBO Max’ın içerikleride çok geniş. Kendi orijinal yapımlarından bir kaçı da şöyle;

- Game Of Thrones
- The Sopranos
- Succession
- Scenes From A Marriage
- The Undoing
- Sex And The Ctiy
- Euphoria
- The Flight Reundant
- Gossip Girl
- Raised By Wolves
- Frends: The Reunion


Türkiye içinde hazırlıklara başlayan HBO Max, en son Yargı dizisinin yayın hakları için görüştü. Platform yetkilileri daha önce Sadakatsiz, Alev Alev, Sen Çal Kapımı, Menajerimi Ara, Kara Sevda, Kızım, Kadın, Babil, Mucize Doktor ve Baraj dizilerinin yayın hakkını satın almıştı.

HBO Max Türkiye Genel Müdürü Barış Zavaroğlu Oldu

Warner Media'nın abonelik tabanlı dijital platformu HBO Max’ın Türkiye Genel Müdürü olarak, Turkcell TV Plus'ın Genel Müdürü ve FOX Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Barış Zavaroğlu atandı.

Zavaroğlu daha önce Disney'de Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde yöneticilik görevleri de üstlenmişti.

Yeni görevinde HBO Max Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Christina Sulebakk’a bağlı çalışacak.

Zavaroğlu, konuyla ilgili olarak, HBO Max’in dünyada hızla büyüdüğüne dikkat çeken Zavaroğlu, “Bu hizmeti Türkiye’ye getirmekle görevlendirilmiş olmaktan onur duyuyorum” dedi.

Christina Sulebakk konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye’nin stratejik açıdan önemli bir pazar olduğunu belirtti. Bu anlamda Barış Zavaroğlu’nun sektördeki tecrübesine dikkat çeken Sulebakk, “Barış önemli bir dönemde aramıza katılıyor. Çünkü stratejik önemi olan bir pazarda lansmana ve büyümeye hazırlanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

12-01-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar