Ünlü isimler sandık başında!

Ünlü isimler sandık başında!
31 Mart'ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesinin ardından İstanbul halkı bugün sandığa gitti. Oy kullanan ünlü isimler sandık başında neler dedi?

31 Mart'ta gerçekleştirilen Belediye Başkanlığı seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonucu ülke gündemine oturmuş ardından seçim yenileme kararı alınmıştı. 23 Haziran günü geldi ve bugün İstanbul halkı oy kullanmak için sandığa gitti. Vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için oy kullanmaya giden bazı ünlü isimler oylarını verirken basın mensuplarına neler söyledi?

''ÜLKEMİZDEKİ GERİLİMİN BİTMESİNİ İSTİYORUM''

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı 23 Haziran seçiminde oy kullanmak için Beşiktaş Lütfi Banat İlkokuluna gitti. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ilıcalı; "Şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum ama gönlümden en çok ne geçiyor diyorsanız ülkemizdeki gerilimin bitmesini istiyorum. Bunun için dua ediyorum. İnşallah bu son dönemdeki kutuplaşma bir an önce azalarak biter. Huzurlu, mutlu günlerimizi tekrar yaşamaya başlarız. Fazla gerilim var, hiç de mutlu değilim bu durumdan, inşallah uzlaşma olur" sözlerinde bulundu. 

''KAZANAN İSTANBUL OLSUN''

Ünlü şarkıcı Yalın'da aynı okulda oy kullanan bir diğer isimdi. İstanbul için iyi dileklerde bulunan Yalın;  "Tek söyleyeceğim kazanan İstanbul olsun inşallah. Çok güzel bir şehirde yaşıyoruz, inşallah kıymetini bileceğimiz bir gelecek olsun" diyerek yenilenen belediye başkanlığı seçimi için oyunu kullandı. 

CEM YILMAZ SANDIK GÖREVLİLERİNİ GÜLDÜRDÜ

Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın oyunu kullandıktan sonra zarfla birlikte kapıya doğru gidip ''Hadi Eyvallah'' demesi üzerine görevliler kahkahaya boğuldu. Yılmaz, Gazetecilerin sorularına ise  "Vatandaşlık görevimi yerine getirmem çok normal değil mi" diyerek karşılık verdi.

Başarılı oyuncu Ozan Güven ise oyunu kullanırken yenilen seçime iğneleme yaptı. Güven; "Umarım artık bu seçim herkes için adil, hakkaniyetli ve herkesin içine sinen bir seçim olur. Dolayısıyla biz de böyle her ay seçim sandığına gidip oy vermek durumunda kalmayız" diyerek vatandaşlık görevini yerine getirdi. 

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Cüneyt Arkın ve eşi Betül Cüreklibatır da oy kullanmak için okul yolunu tuttu. Oy kullandıktan sonra İstanbul için iyi temennilerde bulunan usta isim; "Türkiye'nin huzura, refaha, kardeşliğe, dostluğa, beraberliğe ihtiyacı var. Sanıyorum bu dostluk, beraberlik, omuz omuza, el ele gidişin birinci aşaması oy vermek. Biz de görevimizi yaptık" ifadelerini kullandı. 

23-06-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar