Ünlü Müzik Adamı Hayatını Kaybetti

Ünlü Müzik Adamı Hayatını Kaybetti
Müzik dünyasının en usta isimlerinden biri olan ünlü müzisyen Keman Virtüözü İlyas Tetik bugün hayata 60 yaşında veda etti.

Türk Müzik sektörü bir ustasını daha kaybetti. Adı geniş kitlelerce pek fazla bilinmeyen ancak sektörün içinde yer alanlar tarafından tam bir usta, duayen olarak kabul gören ve müzik dünyasının içinde yer alan meşhur ve popüler pek çok insanla birlikte çalışan usta keman virtüözü müzisyen İlyas Tetik hayata veda etti. Geçtiğimiz aylarda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve tedavinse başlanılan ünlü müzik adamı ne yazık ki gösterilen tüm çabalara rağmen tedavilere cevap vermedi ve bugün 60 yaşında hayata veda etti. Bu kayıp bir anda magazin ve müzik dünyasında geniş şekilde yankılanırken özellikle İlyas Tetik’i bilenler ve tanıyanlar için tam bir şok oldu. Usta müzisyenin bugüne kadar pek çok ünlü isimle birlikte çalıştığı ve onların albümlerinde ya da projelerinde yer alarak büyük katkılar sunduğu biliniyordu. Müzik dünyasında duayen olarak kabul gören ünlü keman virtüözünün bu ani vefatı sevenlerini derinden üzdü.

Kemanlar Öksüz Kaldı

Türk Müzik dünyasında adı altın harflerle yazılan usta isimlerinden biri olan ünlü müzisyen İlyas Tetik bugün hayata veda etti. Uzun zamandır tedavi gören ünlü isim ne yazık ki kurtarılamadı ve 60 yaşında son nefesini verdi. Müzik dünyasına pek çok eser kazandıran İlyas Tetik özellikle Seni Buldum Ya, Hayatımı Yazsam Roman Olurdu, Yağmurlu Bir Gün de Doğdum Anamdan, Bulunur Elbet gibi çok bilinen eserlerin de bestecisiydi. İlyas Tetik’in ani kaybı müzik ve sanat dünyasını derin bir yasa boğarken magazin dünyası ve sosyal medyada da ünlü müzisyenin kaybı gündem oldu. Ünlü isim pek çok şarkıcının albümlerinde de müzik yönetmenliği yapmıştı. Bunlar arasında Mahsun Kırmızıgül, Müslüm Gürses, İbrahim Erkal, Harika Avcı, Sibel Can, Zeki Müren, Muazzez Abacı, Ahmet Kaya, Gönül Yazar, Ebru Gündeş, Şevval Sam ve Petek Dinçöz gibi isimler bunuyor. Ünlü müzisyen ayrıca Sezen Aksu, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur ve Tarkan gibi isimlerle de çalışmıştı.

İlyas Tetik Kimdir

25 Eylül 1960 yılında İzmir’de dünyaya gelen İlyas Tetik henüz 13 yaşındayken müziğe ilgi duymaya ve keman çalmaya başlamıştır. Uzun yıllar boyunca Keman çalan ve artık tam bir keman virtüözü olan İlyas Tetik pek çok albümün yönetmenliğini yapmıştır. İlk müzik yönetmenliği yaptığı albüm, Tüdanya’nın Seni Sevmeyen Ölsün adlı albümüdür. Usta isim ayrıca pek çok besteye de imza atmış ve müzik dünyasında aranılan duayen isimlerden biri olmuştur. Biz de usta isme Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

05-07-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar