Ünlü oyuncu Birce Akalay jüri koltuğunda

Ünlü oyuncu Birce Akalay jüri koltuğunda
Dizilerin ve sinema filmlerinin aranılan isimlerinden biri olan güzel oyuncu Birce Akalay 27.si düzenlenecek Almanya Türkiye Film Festivalinde Jüri üyesi oluyor.

Dizi ve sinema filmlerinin aranılan isimlerinden olan ve bugüne kadar pek çok üst düzey yapımda rol alan başarılı ve güzel oyuncu Birce Akalay son olarak Netflix’te yayınlanan Kuş Uçuşu adlı dizide rol alıyor. İlk iki sezonu çekilen dizinin 3. Sezonu için hazırlıklar sürerken dizinin kadın başrol oyuncusu olan Birce Akalay bu arada boş durmuyor. Son olarak yaşanılan depremlerde elinden geleni yapan ve hem yardımlarda bizzat yer alan ve hem de kendisi de yardımlarda bulunan oyuncu şimdilerde ise Almanya’da düzenlenecek 27. Türkiye Almanya Film Festivalinde Uzun Metraj Film jürisinde yer alacak. Almanya’da düzenlenecek festival için jüri üyesi davetiyesi alan güzel oyuncunun yanı sıra festival de ayrıca ünlü yönetmen Şerif Gören’e ise Onur Ödülü verileceği öğrenildi.

Film Festivalinde Jüri Üyesi Olacak

Son olarak Netflix’te yayınlanan ve kadrosunda İbrahim Çelikkol, Miray Daner, Birce Akalay ve Burak Yamantürk’ün birlikte rol aldığı Kuş Uçuşu’nun ikinci sezonunun çekimleri tamamlandı. Oldukça beğenilen ve üçüncü sezon onayını da alan dizinin yeni sezon çekimleri için hazırlıklar sürüyor. Dizide başarılı bir sunucuya hayat veren Birce Akalay gösterdiği performansla oldukça beğenilirken oyuncu şimdilerde Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenecek film festivalinde jüri üyesi olacak. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre ünlü oyuncu 10 – 19 Mart tarihleri arasında Almanya’nın Nürnberg şehrinde 27.si gerçekleştirilecek Türkiye Almanya Film festivalinde uzun metraj film dalında jüri üyesi olacak. Dominik Graf’ın jüri başkanlığını yapacağı jürinin diğer isimleri ise Birce Akalay, Mehmet Binay, Nathalie Arnegger ve Dr. Josef Nagel yer alacak.

Birce Akalay Yapımları Neler?

19 Haziran 1984 İstanbul doğumlu olan güzel oyuncu Birce Akalay ilk kez Kader adlı yapımla ekranlara gelmiştir. Daha sonra peş peşe pek çok yapımda rol alan oyuncunun ter aldığı yapımlardan bazıları arasında, Senin Uğruna, Asi, Alayına İsyan, Kış Masalı, Yer Gök Aşk, Böyle Bitmesin, Evli ve Öfkeli, Hayat Bazen Tatlıdır, Siyah Beyaz Aşk, Babil, Son Yaz, Kuş Uçuşu, Mezarlık, Son Ders: Aşk ve Üniversite, Sizi Seviyorum, Nefes: Vatan Sağolsun ve Deliormanlı yer almaktadır.

28-02-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar