Ünlü Oyuncu Engin Altan Düzyatan’a Büyük Şok!

Ünlü Oyuncu Engin Altan Düzyatan’a Büyük Şok!
Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan tamamen iyi niyetinin bir sonucu olarak yardım etme maksadıyla kendisini arayan kişiye para gönderdi. Ancak dolandırıldığını çok geçmeden anladı.

Ünlüler dünyasından sık sık dolandırıcılık haberleri yansır magazin basınına ve haberlere. Dolandırıcılar türlü neden ve bahanelerle ünlüleri arayarak ya da onlara çeşitli tuzaklar kurarak onlar üzerinden dolandırıcılık yaparlar. Bu durum polis ve savcılığa yansıyınca da gerçekler ortaya çıkar ve ardından da polis ve mahkemeler devreye girer. Dolandırıcılar yakalanır ya da yakalanmaz ama ünlüler yaşadıklarını unutmazlar. Bugünlerde yine böyle bir olay yaşanıyor. Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan ve bir işadamı ne yazık ki böyle bir dolandırıcılıkla karşı karşıya kaldılar. Tamamen iyi niyetlerinin kurbanı olan Engin Altan Düzyatan ve işadamı ne yazık ki dolandırıldıklarında çok geç kalmış oldular. Engelli vatandaşların kullandığı akülü araba üzerinde dolandırılan ünlü isim ve işadamı dolandırıldıklarını çok geç anladılar. İşte haberin detayları ve olayın yaşanılış şekli.

Akülü Arabayla Dolandırıldılar!

Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan akülü arabaya ihtiyaçları olduğunu belirten H.E.Ç ve K.K tarafından dolandırıldı. Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan ve İşadamı Emre Kural’ı arayan bir kişi kendisini Aydın Valiliği Özel Kalem Müdürü olarak tanıttı. Akülü arabaya ihtiyaçları olduğunu söyleyen şahıs ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan ve Emre Kural’dan para istedi. Oyuncu Engin Altan Düzyatan ve işadamı Emre Kural arayan kişiye yardım maksadıyla para gönderdiler. Oyuncu Engin Altan Düzyatan arayan kişiye 3 bin lira gönderdi. Ancak daha sonra dolandırıldığını anlayan Engin Altan Düzyatan ve işadamı Emre Kural savcılığa şikayette bulundular.

Dolandırıcılar Yakalandı

Akülü arabaya ihtiyaçları olduğunu bahane ederek ünlü oyuncuyu dolandıran dolandırıcılar şikayet üzerine yakalandı ve mahkemeye sevk edildi. Savcılık soruşturması kapsamında H.E.Ç ve K.K hakkında dava açıldı. Yakalanan dolandırıcılar aleyhine açılan dava mahkeme tarafından görüldü. Nitelikli dolandırıcılık suçundan suçlu bulunan dolandırıcılar 4’er yıl hapse mahkum edildiler. Mahkeme cezayı 1 yıl 8 ay hapse ve 125 gün adli para cezasına indirip beş yıl süresince erteledi. Ancak dolandırıcılardan H.E.Ç. alkollü araç kullanırken yakalanınca mahkeme tarafından ertelenen cezanın açıklanması için ihbarda bulunuldu. Bu durumda H.E.Ç. ertelenen ceza ve yeni suçunun cezasını toplam olarak çekecek.

23-05-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar