Ünlü oyuncu mezarını yaptırdıktan sonra vefat etti

Ünlü oyuncu mezarını yaptırdıktan sonra vefat etti
Bir oyuncu düşünün ki mezarını yaptırdıktan sonra vefat etsin. Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu doğup büyüdüğü Amasya'da kendisine mezar yaptırdıktan 4,5 ay sonra vefat etti.

Bir oyuncu düşünün ki mezarını yaptırdıktan sonra vefat etsin. Buna benzer haberler duymuşsunuzdur ama mezarını yaptırdıktan sonra ölen ünlü bir oyuncuya pek rastlamadık. İşte bu sıra dışı haber Amasya’dan geldi. Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu doğup büyüdüğü Amasya'da kendisine mezar yaptırdıktan 4,5 ay sonra vefat etti. Şimdi detaylar.

Ünlü oyuncu mezarını yaptırdıktan sonra vefat etti

Habere konu olan oyuncumuz Yakup Yavru. Ödül almak üzere geldiği Uluslararası Adana Film Festivali sırasında kaldığı otel odasında vefat etti. Yakup Yavru’nun ölüm nedeni kalp krizi olarak belirlendi. Ölmeden birkaç ay önce doğup büyüdüğü Amasya’da yaptırdığı mezarının başında şöyle demişti ünlü oyuncu. "Yerimi çok beğendim. Hemen ölesim geliyor. Kendime göre, hayırlı bir şey yaptığıma inanıyorum"

Öleceği içine doğmuştu

Yakup Yavru tam 22 yıllık tiyatro oyuncusuydu. Meşhurdu ama özellikle 'Sağ Salim' filmiyle adını duyurdu. İlginçtir filmde de bir türlü ölemiyordu. 'Facia Üçlü' isimli uzun metrajlı filmle 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde ödüle layık görülmüştü. 25. Yıl Emek Ödülü almak için Adana'ya gelen Yakup Yavru ödülünü alamadan bu dünyaya veda etti. Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yakup Yavru vasiyeti üzerine 35 bin lira harcayarak yaptırdığı mezara defnedildi.

Ölesim geliyor

Bu sözler bir filmden alınma değil. Mezarını yaptırdıktan sonra mezarı başında poz veren Yakup Yavru’ya ait. Kendi mezarı başlında gazetecilere poz veren Yakup Yavru hem güldü hem de güldürdü. İşte Yavru’nun sözleri. "Yerimi çok beğendim. Hemen ölesim geliyor. Kendime göre, hayırlı bir şey yaptığıma inanıyorum. Ölümlü dünya ne olur ne olmaz diye, İstanbul'da Zincirlikuyu değil de kendi öz memleketimde aklım başımdayken, canım sağken yerimi satın alıp, mezarımı yaptırayım dedim. Hiç olmazsa yarın öldüğümde insanlara sıkıntı çıkarmayım dedim. Her şey hazır zaten kapakları bile hazır. Çok da keyifli oldu. Öyle bir hoşuma gitti ki şimdi bir de hayrat için ismime çeşme yaptıracağım. Ben memnunum. Paraları oraya, buraya savuracağıma kendime göre, hayırlı bir şey yaptığıma inanıyorum. Mezarın arka kısmına özel olarak yaptırdığım 5 göze, ben öldükten sonra yağmur ve kardan etkilenmeyen çeşitli portrelerimi yerleştirecekler. Şimdi koyarsak, ayıp olur. Herkes Fatiha okumaya başlar, gerçekten öldü sanırlar. Ben öldükten sonra resimlerimi buraya. Ben öldükten sonra resimlerimi buraya yerleştirecekler. Çam fidanlarının aralarına da bazı oynadığım sinema filmlerinin afişleri konulacak."

Yakup Yavru kimdir?

1952 Amasya doğumlu sanatçı tonton yüzüyle aslında hepimizin adını değil de yüzünü bildiği oyunculardan. Öğretmen okulundan mezun oldu ve birçok şehirde öğretmenlik yaptı.  Hem öğretmenlik hem de tiyatro ile de ilgilenen Yavru, “Bana Sevgiyi Anlat” isimli dizi ile oyunculuk hayatına başladı. “Böyle mi Olacaktı?”, “İkinci Bahar”, “Marziye”, “Unutabilsem”, “En Son Babalar Duyar”, “Kınalı Kar”, “Mihriban”, “Geniş Aile”, “Papatyam” ve birçok yapımda yer alan oyuncu özellikle reklam filmlerinin aranan yüzüydü. Başrol oynamasa da “Babam ve Oğlum”, “Kutsal Damacana”, “Recep İvedik”, “Destere”, “Ceberrut”, “Baş Belası”, “Benzersiz”, “Aşka Geldik”, “Kiraz Mevsimi” gibi filmlerde yerini aldı. 

28-06-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar