Ünlü Oyuncu Muhlis Asan 40 gün süren hayat mücadelesini kaybetti

Ünlü Oyuncu Muhlis Asan 40 gün süren hayat mücadelesini kaybetti
Her gün uyandırılarak durumu kontrol edilen Muhlis Asan hastanedeki sağlık ekibinin 40 günlük gayretli çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu

Muhlis Asan ‘ın rahatsızlığı neydi ? En son hangi oyunun galasına katıldı ? Muhlis Asan kimdir? Cenazesi hangi camiden kaldırıldı? Hangi mezarlığa defnedildi? Haberin detayları yazımızın içeriğinde....

Ünlü Oyuncu Muhlis Asan 40 gün süren hayat mücadelesini kaybetti

Emektar tiyatro oyuncusu Muhlis Asan arkadaşlarına destek olmak için 17 Ocak’ ta Unutma Bizi tiyatro oyununun galasında arkadaşlarına “ Kendimi iyi hissetmiyorum, oyuna kalamayacağım . ” diyerek salondan ayrıldı .

Durumu fenalaşınca hemen hastaneye kaldırıldı

Daha sonra ablasıyla taksiye binerek evine giden emektar  oyuncu Muhlis Asan evinde daha da fenalaştı. Ablası tarafından hemen hastaneye kaldırılan Asan’ın kalp krizi geçirdiği anlaşıldı . Asan’ ın 7 dakika boyunca duran kalbi hastanede yapılan tıbbi müdahalelerle yeniden çalıştırıldı . Yoğun bakıma alınan emektar oyuncu önlem amaçlı uyutuldu . Her gün uyandırılarak durumu kontrol edilen Muhlis Asan hastanedeki sağlık ekibinin 40 günlük gayretli çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu .

Yeni Ayazağa Mezarlığı’ na defnedildi

Muhlis Asan’ ın ailesi emektar tiyatro oyuncusunun vefatını sosyal medya hesabından paylaşarak sevenlerine ve takipçilerine duyurdu . Usta oyuncu öğle namazından sonra Şişli Camisi’ nde kılınan cenaze namazının peşinden Yeni Ayazağa Mezarlığı’ nda son yolculuğuna uğurlandı . Biz de Canlı TV ailesi olarak değerli oyuncumuza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz .

Muhlis Asan kimdir?

1958 yılında Iğdır’ da dünyaya gözlerini açan Muhlis Asan ilk profesyonel oyunculuk deneyimini daha 18 yaşındayken 1976 da Erkan Yücel’ in Ankara Halk Tiyatrosu’ nda başladı . Ünlü oyuncu “ Hamdi Ne Umdu Ne Buldu “, “ Toprak, Halkın Gücü “, “ Deprem ve Zulüm “ , oyunlarında oynadı 1982 – 1986 arasında Lale Oraloğlu Tiyatrosu’ nda “ Alman Gelin “ ve “ Yıl 1921 ” oyunlarında rol aldı. Zafer Diper’ in Bizim Tiyatro'sunda “ Woyzeck Oyunu “, Müjdat Gezen ile “ Gırgıriye Müzikali “, Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu’ nda “ Ne Yazık Ki Namuslu “ ve “ Sarı Çizmeli “ oyunlarında  da rol aldı.

27-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar