Ünlü Oyuncu Sezai Aydın vefat etti

Ünlü Oyuncu Sezai Aydın vefat etti
Usta oyuncu Sezai Aydın'dan acı haber geldi. Rocky Balboa, John Rambo, Fred Çakmaktaş gibi karakterleri seslendiren Sezai Aydın koronavirüse yenik düştü.

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Sezai Aydın 69 yaşında vefat etti. Canlandırdığı karakterler kadar seslendirdiği karakterlerle de anılan Sezai Aydın'ın vefatı ailesi ve sevenlerini üzdü. Dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu Sezai Aydın'ın bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğü biliniyordu. Emaktar oyuncu Sezai Aydın Covid-19 virüsüne yenik düştü ve 69 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ünlü oyuncunun eşi ise bir ay önce vefat etmişti.

Sezai Aydın'ın eşi de bir ay önce vefat etmişti

Sezai Aydın'ın ölümü sanat dünyasını ve hayranlarını hüzne boğdu. Bir süredir tedavi gören Aydın'ın eşinin de bir ay önce vefat ettiği öğrenildi. Oyuncu Sezai Aydın'ın eşi sosyolog ve kadın hakları savunucusu Çiğdem Aydın (60) kanser nedeniyle Kasım ayında vefat etmişti. Koronavirüse yakalanan Sezai Aydın ise virüse yenik düştü ve hayata gözlerini 69 yaşında yumdu.

TRT Kurumsal'dan başsağlığı mesajı

Ünlü oyuncunun vefatı üzerine TRT Kurumsal hesabından açıklama yayınlandı. Sosyal medyadan yapılan başsağlığı mesajında, "Unutulmaz karakterlere sesiyle can veren, tiyatro sahnesinde, cam ekranda ve sinemada onlarca rolü canlandıran, sanatçı Sezai Aydın’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sanatçımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. TRT ailemizin, sanat camiamızın ve ülkemizin başı sağ olsun" ifadeleri kullanıldı.

Sezai Aydın kimdir?

Hayata 69 yaşında veda eden Sezai Aydın unutulmaz yapımlardaki imzasıyla daima hatırlanacak. Hem seslendirmen olarak uluslar arası yapımlarda hem de oyuncu olarak yer aldığı sinema filmleri, diziler ve tiyatro oyunlarındaki performansıyla hafızalarda kalacak Sezai Aydın 15 Şubat 1952 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan Aydın, Şehir Tiyatrolarında oyunculuğa adım attı. Rocky Balboa, John Rambo, Fred Çakmaktaş gibi birçok yerli ve yabancı karakteri seslendirmişti. Sezai Aydın son olarak Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde seslendirme ve oyunculuk dersleri veriyordu. Aydın'ın vefatının ardından seslendirmelerinden derlenen bir video ise sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı.

20-12-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar