Ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün o yarışmada jüri üyesi oluyor!

Ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün o yarışmada jüri üyesi oluyor!
Ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün son zamanlarda yeni projelerle gündeme geliyor. Büyüküstün şimdi de o yarışmada jüri üyesi olarak yer alacak. İşte tüm detaylar!

Ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün UNICEF bünyesinde gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Başarılı oyuncu Büyüküstün Uluslararası Göç Filmleri Festivali UNICEF Kısa Film Yarışması'nda jüri üyesi olarak yer alacak. 9 filmin yarışacağı festivalde göç konusunun daha anlaşılır ve tartışılır hale gelmesinin amaçlandığı belirtildi.  Yarışmanın jürisinde Tuba Büyüküstün, UNICEF'in Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ile ABD'li film eleştirmeni Darcy Paquetde birlikte bulunacak.

Büyüküstün o isimlerle jüride olacak

UNICEF İyi Niyet Elçisi ve Çocuk Hakları Savunucusu Tuba Büyüküstün UNICEF projelerinde yer alan ve Türkiye'yi temsil eden bir isim. Büyüküstün'ün jüride yer aldığı festivaldeki 50'den fazla filmi izlemek için internet üzerinden rezervasyon yapılması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Turizm Bakanlığı'nınkatkılarıyla gerçekleşen festival 14-21 Haziran'da çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle törenler yapılıyor

Tuba Büyüküstün, 2014 yılından itibaren UNICEF İyi Niyet Elçisi ve Çocuk Hakları Savunucusu olarak görev yapıyor. Uluslararası Göç Filmleri Festivali UNICEF Kısa Film Yarışması da bu kapsamda Büyüküstün'ün jüri üyeliği ile devam ediyor. Gaziantep'te yapılması planlanan festival salgın sebebiyle dijital ortamda gerçekleştirilecek. Festivalin açılış ve kapanış törenleri 3D arttırılmış gerçeklikle tüm dünya tarafından izlenebilecek.

Birinci filme 5 bin Euro ödül verilecek

Festivale ilgi duyanlar için farklı bir yöntem olacak filmlerin gösterimi www.festivalscope.com üyeliğiyle gerçekleşecek. Festivalde yer alan tüm filmler, sınırlı sayıda gösterim sebebiyle rezervasyon yapılarak izlenebilecek. Filmleri bir kullanıcı  saat süreyle rezerve edebilecek ve izlenme olmadığında rezervasyon iptal edilerek, başka bir kullanıcı aktifleştirilecek. 14 Haziran'da başlayan Uluslararası Göç Filmleri Festivali 21 Haziran'a kadar çevrimiçi devam edecek. Filmleri izlemek isteyenler için rezervasyonlar başladı. Tuba Büyüküstün'ün de jürisinde olduğu UNICEF Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda çeşitli dallarda ödüller verilecek. Yarışma kapsamında, ‘En İyi Kısa Metraj Film’e 5 bin Euro ödül verilecek. Festival açılışı CNN Türk'ten yayınlandı.

15-06-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar