Ünlü Oyuncudan Çarpıcı Yorum: İdam Allah’a Şirk Koşmaktır!

Ünlü Oyuncudan Çarpıcı Yorum: İdam Allah’a Şirk Koşmaktır!
Ünlü ve güzel oyuncu Şevval sam son zamanlarda yaşanan kadına şiddet konusunda düşüncelerini dile getirdi. Güzel oyuncu idamla ilgili düşüncesini de açıkladı. İşte detaylar!

Son zamanlarda haberlerde ve sosyal medyada çok sık yer alan kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusu her geçen gün büyüyerek ve etrafında çok büyük bir destekçi kitlesi bularak devam ediyor. Özellikle son günlerde yaşanan talihsiz olaylar sonucu hayatını kaybeden ya da yaralanan ve şiddet gören kadınlara destek vermek için hemen her platformdan çok ciddi sesler yükseliyor. Oyuncuların ve özellikle de kadın oyuncuların da destek verdiği bu mücadeleye en büyük destek ise ünlü ve başarılı oyuncu Şevval Sam’dan geldi. Şevval Sam hemcinslerine uygulanan şiddete tepki gösterirken erkeklerden de kadınlara şiddet uygulayan hemcinslerinden uzak durmalarını ve onları yalnız bırakmalarını istedi. Ünlü oyuncu aynı zamanda idam tartışmalarına da değinerek bu konudaki fikrini belirtti. İşte detaylar!

İdam Allah’a Şirk Koşmaktır!

Ünlü ve güzel oyuncu Şevval Sam son zamanlarda yaşanan kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda tepkilerini ve hemcinslerine desteğini dile getirdi. Şevval Sam kadına şiddetle ilgili düşüncelerini belirtirken son günlerde sıklıkla konuşulan idam talebine değindi. Şevval sam “ben hiçbir konuda idam taraftarı olamam. Bu Allah’a şirk koşmaktır. İnsanın adaleti bunu yapmaya müsait değil. Geri dönüşü olmayan bir şey. Bir sihirli değnek beklemiyorum ama herkes üzerine düşeni yapacak. Burada özellikle erkeklere çok büyük iş düşüyor. Şefkat gösteren erkek, sevmeyi, bilen erkek, erkekliğini yitirmiyor” ifadelerini kullandı. Güzel oyuncu aynı zamanda erkeklere de çağrıda bulunarak kadına şiddete tepki göstermelerini istedi.

Bana Kimse Cesaret Edemez!

Şevval Sam gazetecilerin kadına şiddet yönündeki sorularına içtenlikle cevap verirken “bütün erkek dostlarımızı buraya bekliyorum. Bu mücadelede desteklerini de bekliyorum çünkü şiddeti savunan erkek potansiyelini ne kadar yalnız bırakırlarsa onların da onuru kurtulacak. Çünkü erkekler genellemeyle bir şekilde hepsi şiddet içerikliymiş gibi kategorize ediliyor. Ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Bir karıncayı bile incitmeyen erkek dostlarımız da var. Cinsiyetten bağımsız olarak kendisini o şiddetin bir parçası olarak görmeyen erkeklerin de desteklerini bekliyorum” ifadelerini kullandı. Oyuncu kendisinin şiddete uğrayıp uğramadığıyla ilgili bir soruya da “Bana kimse böyle bir şey için cesaret edemedi. Başıma gelse hakkımı arayabileceğim oluşumları kovalardım. Bununla ilgili ciddi çalışmalar yapan platformlar var” ifadelerini kullandı.

25-07-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar