Ünlü Sanatçı Hayatını Kaybetti!

Ünlü Sanatçı Hayatını Kaybetti!
Türk Tiyatrosu ve sineması bu gün usta bir oyuncusunu kaybetti. Oyuncu, yönetmen, senarist Nurtekin Odabaşı bu gün 82 yaşında hayata veda etti. İşte detaylar!

Türk Sinemasında yaprak dökümü sürüyor. Son zamanlarda gelen peş peşe vefat haberlerine bugün bir yenisi daha eklendi. Türk Sinemasının başarılı oyuncularından tiyatro kökenli oyuncu, senarist ve yönetmen Nurtekin Odabaşı hayatını kaybetti. Sanatçının hayatını kaybettiğini oyuncular sendikası duyururken usta sanatçının 82 yaşında olduğu öğrenildi. Birçok filmde rol alan ve senaryolar yazan ve filmlerde yönetmenlik yapan Nurtekin Odabaşı özellikle tarihi filmlerde rol aldı. Tiyatro kökenli olan ve Devlet Tiyatrolarında birçok oyunda rol alan ve Devlet Tiyatrolarından emekli olan Nurtekin Odabaşının vefatı sevenlerini de derin bir kedere sevk etti. Haberin detayları aşağıda.

Tiyatro Sanatçısı Usta Oyuncu Nurtekin Odabaşı Hayatını Kaybetti!

Usta oyuncu, senarist ve yönetmen Nurtekin Odabaşı bu gün 82 yaşında hayatını kaybetti. Meslek hayatının büyük bölümünde Devlet Tiyatrolarında görev alan ve uzun yıllar Devlet Tiyatrolarında pek çok oyunda rol alan ve buradan emekli olan aynı zamanda oyun yazarlığı da yapan Odabaşı’nın vefatını oyuncular sendikası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Sendika mesajında “Oyuncu, yönetmen, oyun yazarı ve senarist Nurtekin Odabaşı hayatını kaybetti. Sevenlerine sabırlar dileriz, başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı. Odabaşı’nın hayatını kaybetmesi üzerine oyuncu Kemal Başar sosyal medya hesabından “Devlet Tiyatrolarının tarihini yazanlar birer birer sahneden çekiliyor. Şimdi de Nurtekin Odabaşı. Babamın kardeşi gibiydi, babam da onun. Kucağında büyüdüklerimden. Güle güle Nurtekin Amca” paylaşımını yaparken oyuncu Selçuk Soğukçay’da “çok değerli bir tiyatro insanını daha yitirdik. Işıklarda uyusun” paylaşımını yaptı.

Nurtekin Odabaşı Kimdir?

Nurtekin Odabaşı 1938 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Öğrenim hayatını Ankara’da sürdüren ve tamamlayan oyuncu Hacettepe Üniversitesi Ankara devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. Usta oyuncu ve yönetmen Odabaşı Devlet Tiyatrolarında başladığı meslek hayatında pek çok oyunda rol almıştır. Aynı zamanda oyun yazarlığı, senaristlik ve yönetmenlikte yapan Odabaşı’nın Türk sinemasında oynadığı filmler şunlardır. Kayıkçı, Yukarı Karakışık, Fatmagül’ün Suçu Ne, Çılgın Arzular, Fedailer Mangası, Katiller, Malkoçoğlu, Adım Çıkmış sarhoşa, Annemi Hatırlıyorum.

Bizde canlitv.com ailesi olarak usta sanatçıya Allahtan rahmet ve ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

30-03-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar