Ünlü Türkücü Hayatını Kaybetti!

Ünlü Türkücü Hayatını Kaybetti!
Türk halk Müziğinin önde gelen seslerinden TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı usta ses Ahmet Günday bugün 77 yaşında hayata veda etti.

Son günlerde sanat, tiyatro ve müzik dünyasından usta isimler bir bir hayatını kaybediyor. Son olarak geçtiğimiz gün hayata veda eden usta tiyatrocu Rasim Öztekin’in acısı henüz tam dinmemişken şimdi de Türk Halk Müziği’nin usta seslerinden biri olan ve müzik ve türküler için neredeyse bir ömür harcayan TRT sanatçılarından Ahmet Günday hayata veda etti. Bugün 77 yaşında İzmir’de bir hastanede hayata veda eden usta sanatçının bir süredir karaciğer rahatsızlı sebebiyle tedavi gördüğü öğrenildi. Türk Halk Müziği’nin usta seslerinden olan ve Halk Müziğine kattıklarıyla adından onurla bahsettiren Ahmet Günday’ın hayatını kaybetmesiyle bir anlamda türküler de öksüz kaldı. Usta ismin hayatını kaybetmesi müzik ve magazin dünyasında geniş yer buldu.

Türküler Öksüz Kaldı!

Türk Halk Müziği sanatçılarından olan ve aynı zamanda TRT sanatçısı da olan usta ses büyük yorumcu Ahmet Günday bugün hayata veda etti. 77 yaşında olan ve neredeyse ömrünün tamamını türküler ve müzik uğrunda harcayan ve yıllarca bu alanda çalışan yüzlerce öğrenci yetiştiren Ahmet Günday’ın hayatını kaybetmesi Türk Halk Müziği ve müzik dünyasında derin bir üzüntüyle karşılandı. 77 yaşında olan usta isim Ahmet Günday bir süredir karaciğer rahatsızlığı sebebiyle İzmir’de bir hastanede tedavi görüyordu. TRT Sanatçısı olan Ahmet Günday’ın cenazesinin Cuma günü memleketi olan Muğla’nın Fethiye ilçesinde kılınacak namazla son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. Türk Halk Müziği kariyeri boyunca pek çok eser veren ve yüzlerce talebe yetiştiren Ahmet Günday arkasında Balama Metodu, Türküler ve Öyküleri ve Dünden Bugüne Fethiye gibi önemli eserler bıraktı. Bizde 77 yaşında hayata veda eden usta isme Allah’tan rahmet yakınlarına, sevenlerine ve Türk Halk Müziği ailesine sabırlar diliyoruz.

Ahmet Günday Kimdir?

Bugün 77 yaşında hayata veda eden Türk halk Müziğinin usta seslerinden TRT Sanatçısı Ahmet Günday 1944 yılında Muğla’nın Fethiye İlçesinde dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimlerinin ardından Buca Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünden mezun olan Ahmet Günday aynı zamanda kademiysen kimliği ile de tanınmaktadır ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarında öğretim görevlisi olarak da çalışmaktadır. İzmir Radyosundan emekli olan usta sesin TRT repertuarına giren eseri bulunmaktadır.

11-03-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar