Ünlü yazar Adalet Ağaoğlu vefat etti!

Ünlü yazar Adalet Ağaoğlu vefat etti!
Edebiyat dünyasının önemli isimlerinden biri olan Adalet Ağaoğlu nefes darlığı ile kaldırıldığı hastanede vefat etti. Ağaoğlu'nun vefatı eserlerini okuyan herkesi çok üzdü!

Son dönem Türk Edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Adalet Ağaoğlu kaldırıldığı hastanede 91 yaşında vefat etti. 1929 doğumlu olan Adalet Ağaoğlu Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. TRT Ankara Radyosu başta olmak üzere bir süre TRT'de görev yapan Ağaoğlu, kurumun özerkliğini yitirmesi üzerine görevlerinden istifa etti. Sayısız roman ve hikaye ile Türk edebiyatına önemli eserler bırakan Ağaoğlu bir süredir rahatsızdı. Nefes darlığı yaşayan Ağaoğlu hastaneye kaldırıldı. 3 gün yoğun bakımda kalan Ağaoğlu, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Ağaoğlu, 'Bu kadar uzun yaşayacağımı tahmin etmezdim' demişti

Ankara toprağa verilecek Adalet Ağaoğlu, 3 gün süren yoğun bakım tedavisine cevap vermedi ve çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayata gözlerini yumdu. Kendiyle barışık ve hayatı özgürce yaşayan ve yaşanmasını tavsiye eden Adalet Ağaoğlu, geçen yıl verdiği bir mülakatta bu kadar uzun yaşayacağını tahmin etmediğini ve kendinden sıkıldığını söylemişti. Ağaoğlu edebiyata şiirle başlamış ve Ulus gazetesinde tiyatro eleştiri yazıları yazarak yazarlığın ilk adımlarını atmıştı. Çok sevilen romanların yazarı Ağaoğlu, 1973 yılında ilk romanı olan 'Ölmeye Yatmak' romanını yazdı.

Edebiyat dünyasında derin izler bıraktı

Adalet Ağaoğlu 15 Temmuz çarşamba günü Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek. Yaşamının son yıllarını İstanbul'da geçiren Ağaoğlu, edebiyat dünyasında derin izler bırakan bir yazar oldu. Yazarlığı dışında önemli konularda görüş bildiren ve aynı zamanda bir aktivist olan Adalet Ağaoğlu toplumun birçok kesimi tarafından çok sevilen bir aydındı. Türk edebiyatının en üretken yazarlarından biri olan Ağaoğlu birçok edebiyat ödülünün de sahibiydi. Ağaoğlu TDK Tiyatro Ödülü, Orhan Kemal Roman Ödülü, Sedat Simavi Edebiyat Ödülü, Saik Faik Hikaye Armağanı gibi birçok ödüle layık görülmüştü. Sarı Mersedes, Ölmeye Yatmak, Çok Uzak, Fazla Yakın, Ruh Üşümesi, Fikrimin İnce Gülü, Hayır, Sessizliğin İlk Sesi gibi unutulmaz eserlere imza atan Ağaoğlu, sosyal medyadan da birçok paylaşım yapılarak yad edildi.

14-07-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar