Usta oyuncu Devrim Parscan vefat etti!

Usta oyuncu Devrim Parscan vefat etti!
Sinema, tiyatro ve ekranların sevilen isimlerinden usta oyuncu Devrim Parscan vefat etti. Aynı zamanda seslendirme sanatçısı olarak da tanınan Parscan yarın toprağa verilecek.

Seslendirme sanatçısı, sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Devrim Parscan hayata veda etti. Yaşlılığa bağlı hastalıklar sebebiyle vefat ettiği bildirilen Devrim Parscan yarın Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek. Başarılı meslek hayatını uzun yıllar sürdüren Devrim Parscan 83 yaşında vefat etti. Tiyatro ve sinema sanatçısı olan Parscan için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan başsağlığı mesajı yayınlandı ve ailesine sabırlar dilendi.

Seslendirme sanatçısı Devrim Parscan yarın defnedilecek

Ekranların fenomen dizisi Kurtlar Vadisi'nde Orhan karakterini canlandıran Devrim Parscan, 2003- 2004 yılları arasında özellikle dönemin gençleri tarafından tanınan simalardan biri oldu. Birçok projenin dublaj yönetmenliğini üstlenen Parscan yüzlerce dizi ve filmi seslendirdi. Hem oyuncu hem de seslendirmen olarak başarılı işlere imza atan Devrim Parscan için Oyuncular Sendikası da resmi sosyal medya hesabından taziye açıklaması yaptı.

Oyuncular Sendikası duyurdu!

Devrim Parscan için Oyuncular Sendikası tarafından yayınlanan mesajda, "Meslektaşımız Devrim Parscan hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun" ifadeleri kullanıldı. Yaşlılık kaynaklı hastalıklar sebebiyle vefat eden Devrim Parscan'ın 25 Kasım (yarın) saat 11.00'de  Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa vereceği belirtildi.

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan taziye mesajı

Usta Oyuncu Devrim Parscan'ın vefatı üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da bir sosyal medya paylaşımı yaptı. Başsağlığı dileyen Bakan Ersoy, " Vefatını üzüntüyle öğrendiğim tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Devrim Parscan’a Allah’tan rahmet, kıymetli sanatçımızın yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Devrim Parscan Kimdir?

Devrim Parscan sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu ve aynı zamanda seslendirme sanatçısıydı. Ankara'da 23 Temmuz 1937 yılında doğan Devrim Parscan biçok televizyon dizisinde yer aldı. 2003 yılında en çok izlenen dizilerden biri olan Kurtlar Vadisi'nde rol alan Parscan, 1995'te Çiçek Taksi, 2007 yılında Gümüş, 2001 yılında Bizim Aile dizilerinde oyuncu olarak yer aldı.  

24-11-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar