Usta oyuncu Mehtap Anıl vefat etti!

Usta oyuncu Mehtap Anıl vefat etti!
Televizyon ekranlarının sevilen yüzlerinden biri olan usta oyuncu hayatını kaybetti. Birçok dizide unutulmaz karakterleri canlandıran Mehtap Anıl 80 yaşında vefat etti.

Dizilerin unutulmaz isimlerinden olan Mehtap Anıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait Kartal Sanatçı Yaşam Evi'nde geçirdiği kalp krizi sebebiyle vefat etti. Mehtap Anıl'ın vefat haberini İBB duyurdu. 80 yaşında vefat eden Mehtap Anıl yaklaşık 7 yıldır Kartal Sanatçı Yaşam Evi'nde yaşamını sürdürüyordu. İBB'den yapılan açıklamaya göre usta oyuncu Mehtap Anıl'ın cenazesi Hekimbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.

Mehtap Anıl'ın vefatı İBB tarafından duyuruldu

Hanımın Çiftliği, Mahallenin Muhtarları, Veda Türküsü gibi akıllarda yer eden başarılı dizilerde rol alan Mehtap Anıl, 1940 yılında İstanbul Çatalca'da doğdu. Devlet Tiyatrolarında da görev yapan Anıl, 14 yaşından itibaren birçok projede rol almıştı. Sevilen oyuncu uzun yıllar sahnelerde ve ekranlarda birbirinden farklı karakterleri canlandırdı. Uzun süredi İBB'ye ait Kartal Sanatçı Yaşam Evi'nde ikamet eden Anıl'ın kalbi daha fazla dayanamadı. Mehtap Anıl 80 yaşında geçirdiği kalp krizi sebebiyle vefat etti.

Kenan İmirzalıoğlu Anıl'ı ziyaret etmişti

Özellikle yaşlı sanatçılar arasında sıklıkla yaşanan unutulma korkusu birçok örnekte ne yazık ki gerçek oluyor. Mehtap Anıl da hayatını Kartal Sanatçı Yaşam Evi'nde geçiren ünlülerden biriydi. Mahallenin Muhtarları dizisinin Kemikkıran Kadriyesi Mehtap Anıl, bir Kadınlar Günü'nde kendine uzatılan mikrofona o dönem ekranların en çok izlenen dizilerinden biri olan Karadayı'yı çok severek izlediğini ve Kenan İmirzalıoğlu'nu görmek istediğini söylemişti. Bunun üzerine dizinin başrol oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu Mehtap Anıl'ı ziyaret etmiş ve oldukça renkli anlar yaşanmıştı. Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu Mehtap Anıl'ı ziyareti kendisini çok mutlu etmiş ve Anıl, İmirzalıoğlu'na kahve falı bile bakmıştı.

Oyuncular Sendikası'ndan taziye mesajı

Ünlü oyuncu Mehtap Anıl'ın vefatı üzerine Oyuncular Sendikası da bir taziye mesajı yayınladı. Oyuncular Sendikası'nın resmi sosyal medya hesabından Mehtap Anıl için, "Meslektaşımız Mehtap Anıl hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağolsun" mesajı paylaşıldı. 80 yaşında vefat eden Mehtap Anıl, Hekimbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.

31-08-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar