Usta Oyuncu Uğur Yücel Uzun Bir Aranın Ardından Tiyatro Sahnesine Geri Dönüyor

Usta Oyuncu Uğur Yücel Uzun Bir Aranın Ardından Tiyatro Sahnesine Geri Dönüyor
Son olarak Hakim dizisinde rol alan usta oyuncu Uğur Yücel yıllar sonra yeniden tiyatro sahnelerine dönüyor. Oyuncu Neyzen Tevfik’i oynayacak.

Son olarak Atv ekranlarında yayınlanan Hakim Dizisinde Erdal Beşikçioğlu ile birlikte rol alan usta oyuncu Uğur Yücel aynı zamanda Uysallar adlı internet yayın platformuna çekilen dizide de rol almıştı. Sinema ve dizilerin en usta isimlerinden olan Uğur Yücel uzun bir süredir tiyatro sahnelerinden uzak kalmıştı. Zaman zaman yeniden bir tiyatro oyunuyla sahnelerde yer alacağı yönünde haberler çıkan Uğur Yücel en sonunda sahnelere dönmek için karar aldığı ve rol alacağı tiyatro oyununun da belli olduğu öğrenildi. Son dönemlerde dizilerde karakter gerektiren rollerde yer alan ve Kırmızı Oda ile uzun süre gündemde halan Uğur Yücel aynı şekilde de Hakim’de de usta bir oyunculuk ortaya koymuştu. Ancak dizinin reyting sebebiyle erken final yapmasıyla seyirciden ve ekranlardan uzak kalan uğur Yücel şimdilerde rol alacağı tiyatro oyunu için hazırlık yapıyor.

Neyzen Tevfik’i Oynayacak

Dizilerin ve sinema filmlerinin aranılan usta oyuncularından olan Uğur Yücel son olarak seyirciyle buluştuğu Hakim dizisinin ardından ekranlara bir süre ara vererek tiyatro sahnelerine dönmeye karar verdi. Uzun süredir ara verdiği tiyatro sahnelerine yeniden dönmek için hazırlıklara başlayan usta oyuncu, BKM tarafından sahnelenecek tek kişilik bir oyunla sahnelere dönüyor. Tarihi şahsiyetlerden biri olan ve taşlamalarıyla bilinen Neyzen Tevfik’i oynayacak olan Uğur Yücel bunun için hazırlıklara başladı. Yıllar sonra çok önemli ve zor bir oyunla yeniden sahnelere dönecek olan Uğur Yücel’in yeniden tiyatroya dönecek olması sektörde gündem olurken tiyatro seyircisi ise bu duruma oldukça sevindi. Tek kişilik bir oyun olacak olan ve BKM tarafından hazırlanan oyunun provalarının çok yakında başlaması bekleniyor.

Ney Dersleri Almaya Başladı

BKM tarafından hazırlanacak ve sahnelenecek olan tek kişilik tiyatro oyununda devrinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen ve taşlamalarıyla tanınan usta isim Neyzen Tevfik’e hayat verecek olan Uğur Yücel bunun için gereken derslere başladı. Öncelikle Neyzen Tevfik’in hayatını araştıran oyuncu bununla da yetinmeyerek ney dersleri almaya başladı. Uğur Yücel’in Neyzen Tevfik’i oynayacağı tek kişilik oyunda oyunun da yönetmenliğini yapacağı öğrenildi. Provalarına kısa sürede başlanacak oyunun çok yakında sahnelenmeye başlayacağı öğrenildi.

20-07-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar