Usta Oyuncu Yalçın Menteş yoğun bakımda

Usta Oyuncu Yalçın Menteş yoğun bakımda
Usta oyuncu Yalçın Menteş yoğun bakıma alındı. Şeker hastası olan Menteş'in sağlık durumu için doktoru Tanju Ulufer neler dedi?

58 yaşındaki oyuncu Yalçın Menteş 2013 yılında şeker hastalığından dolayı kangren olan sağ bacağını kaybetmişti. Geçtiğimiz gün solunum sorunu yaşaması üzere özel bir hastanenin yoğun bakım servisine alınan oyuncunun durumunun kritik olduğu söyleniyor. İşte Yalçın Menteş'in dostları ve doktorundan açıklamalar.

''DUA BEKLİYORUZ''

Ses sanatçısı Onur Akay: "Şu an değerli oyuncumuz yoğun bakımda ve yaşam savaşı veriyor. Durumu, yakın dostu Mehmet Ali Erbil’den bile daha ağır. Sizlerden dua bekliyorum.” dedi

Yalçın Menteş'in oyuncu dostu Kağan Öztop ise şunları söyledi: ''2 gün önce solunumunda sıkıntı yaşayınca Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nin aciline kaldırdık. İki kez kalbi durdu. Bu sabah başka bir hastaneye getirdik.  Doktorlar durumunun kritik olduğu söylüyor.''

OYUNCUNUN DOKTORUNDAN İLK AÇIKLAMA

Kardiyoloji uzmanı Dr. Tanju Ulufer sanatçının sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında : ''Yalçın Menteş dün bir başka sağlık kuruluşundan bizim hastaneye acilen getirildi. Diyabetik olan ve akciğer kanseri yönünden uzun süredir tedavi gören hastada pnömonik infiltrasyon ilavesiyle solunum güçlüğü oluşmuş ve bu nedenle entübe edilmiştir. Hastanemize getirildiği andan itibaren entübasyon suni solunum cihazlarıyla tedavimize devam ediyoruz. Şu anda solunum yeterli olmadığı için cihaza bağlı uyutuyoruz. Genel olarak kalp yönünden problem yok, gayet iyi. Tansiyonu tutarlı. Kan gazları solunum cihazıyla dengeli tutuluyor. Gerekli antibiyotikleri vererek takip ediyoruz. Saat saat gerekli kontrolleri yaparak takibini yapacağız. Bugünkü durum böyledir." ifadesini kullandı.

YALÇIN MENTEŞ KİMDİR?

1 Nisan 1960 İzmir doğumlu olan oyuncu ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. Lisenin ardından 1977 yılında tiyatroya başlamıştır. Turgut Özakman'ın ''Darılmaca Yok'' oyunuyla ilk tiyatro deneyimini yaşayan oyuncu 1983 yılında 45 kişilik bir kadroyla bir cep tiyatrosu kurmuştur. 1987'de tiyatro çalışmalarını daha kolay sürdürmek için İstanbul'a yerleşmiş TRT'deki bazı programlara küçük güldürü bölümleri hazırlamıştır. 1995'te 'Dikkat Yalçın Menteş' ismiyle tek kişilik oyununu sergilemiş '100 Ünlü Yüz' adını verdiği oyunuyla Türkiye gündemindeki isimleri sahneye almıştır. 1999 yılında ise Mehmet Ali Erbil ile yer aldığı ''Tatlı Kaçıklar'' dizisindeki 'Rafet' karakteriyle televizyon dünyasında parlamıştır. 

2013 yılında Diabet hastalığından dolayı kan gitmeyen sağ bacağı dizinin üstünden kesilmek zorunda kalmıştır.

Son günlerde ise akciğer kanseri sebebiyle solunum sıkıntısı yaşamakta ve yoğun bakımda gözetim altında tutulmaktadır. Usta oyuncu Yalçın Menteş'e acil şifalar diliyor, en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını umut ediyoruz.

29-01-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar