Yalancılar ve Mumları Dizisinde Mantık Hataları Dikkatlerden Kaçmadı

Yalancılar ve Mumları Dizisinde Mantık Hataları Dikkatlerden Kaçmadı
Fox TV'nin Yalancılar ve Mumları dizisi büyük bir beklenti ile kısa süre önce seyirci karşısına çıkmıştı. Dizi de yapılan mantık hataları art arda geldi.

Uzak Şehrin Masalı ve Son Yaz dizisi reyting sorunu yüzünden final kararı kalmıştı. Fox Tv’de seyirci karşısına çıkan Yalancılar ve Mumları dizisinin de reyting sorunu olduğu belli. BBC yapımı olan Mistresses’tan uyarlanan Yalancılar ve Mumları dizisin de çok güçlü bir ekip ile ekranlara gelmişti. Dizisinin oyuncu kadrosunda; Ceren Moray, Elçin Sangu, Şafak Pekdemir, Burcu Gölgedar, Feyyaz Duman ve İsmail Demirci gibi başarılı bir çok oyuncu bir arada. Güçlü oyuncu kadrosuna rağmen dizinin senaryo sıkıntısı yaşandığı belli oluyor. Yayınlanan 2 bölümü ile beklenen reytinglerin elde edilmemesi kafalara da aynı soru işaretini getiriyor.

Dizinin yönetmen koltuğunda Koray Kerimoğlu ve Merve Girgin yer alırken senarist koltuğunda ise Nermin Yıldırım bulunuyor. Dizide yapılan hataların gözlerden kaçmaması izlenme oranın düşmesine neden olmaya devam ediyor. Büyük bir beklenti ile seyirci karşısına çıkan dizi de mantık hataları üst üste geldi.

Yalancılar ve Mumları dizisi için Milliyet blog yazarlarından Anibal Güleroğlu mantık hatalarına dikkat çekti. Yazısında; BBC One kanalında 3 sezon boyunca ilgiyle izlenen… Sonrasında Amerika’nın ABC kanalı tarafından uyarlanan… Ardından Kore versiyonu da çekilen ‘Mistresses’ dizisi 2008’den bu yana farklı yorumlamalarla sürdürdüğü varlığını şimdilerde FOX ekranında ‘Yalancılar ve Mumları’ adı altında ayakta tutmaya çalışmakta. Ayakta tutmaya çalışmakta diyorum zira ‘Yalancılar ve Mumları’nın uyarlama içeriği, Pazar’ın ‘Yargı’ ve ‘Teşkilat’ gibi zorlu rakipleri karşısında hafif kalıp havada yüzüyor gibi bir izlenim bırakan türden çıktı karşımıza.  bir cinayet sahnesiyle açılıp ‘Ortalık kirlenince ne yaparsın’ tarzı söylemlerle gizemini pekiştirmeye çalışan ‘Yalancılar ve Mumları’, mantık ve karakter yönünden havada yüzerken ilk etaptan izleyiciye cazip gelecek bir tablo sunamadı. Sırlar, yalanlar ve aşk hayatları havada kalınca kadrosunun da bu gerçeği ötelemeye gücü yetmedi maalesef.” Sonuçta; İlk bölümüyle Total’de 10’uncu olan; AB’de yedinci gelen dizi, ikinci bölümüyle düşüşe geçip her iki grupta da ilk 10’a giremedi. Bu da gösteriyor ki, orijinalinin yorum özgürlüğüne sahip olmadığı için kendi yolunu çizmeye çalışarak varlık bulan ‘Yalancılar ve Mumları’ beklentileri karşılamayan bir uyarlama olarak ekran tarihindeki yerini almaya aday yapıda! İzleyicinin algısına uygun bir tablo yaratmakta pek başarılı olamayan dizinin güçlü rakiplerini de hesaba katarsak… İşi gerçekten çok zor. İlerleyen bölümlerde bu gidişat değişir de yükselişe geçer mi? Yalancıların mumları nereye kadar yanacak bekleyip göreceğiz''. ifadelerine yer verdi.                        

16-10-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Dinç

Yasemin Dinç

Yasemin Dinç, 1994 'de İstanbul Kadıköy'de doğmuştur. Eğitimini tasarım üzerine tamamlayıp 2015 yılında mezun olarak iş hayatına atı .. devamı.. mail
Yorumlar