Yalçın Gülhan Kimdir? Hangi Dizilerde Rol Aldı?

Yalçın Gülhan Kimdir? Hangi Dizilerde Rol Aldı?
Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı. Türk Sinema ve dizi oyuncusu Yalçın Gülhan hayatını kaybetti. Peki Yalçın Gülhan kimdir ve hangi yapımlarda rol almıştır? İşte cevabı!

Yeşilçam’ın unutulmaz isimleri arasındaydı. Her yönetmenin, her yapımcının çalışmak isteyeceği, işini severek yapan ve asla kibirlenmeyen, işinin hakkını veren oyunculardandı. Hiçbir zaman başrolü oynamadı ama buna hiçbir zaman kırılmadı. Çünkü biliyordu ki sinema sanatçısının büyüğü küçüğü yoktur, iyi oyuncusu ve kötü oyuncusu vardır. O iyi oyunculardandı. Girdiği her karakteri yaşayarak oynadığı içindir belki de seyirciyi de o rolün içine çekerdi. Uzun yıllar Yeşilçam’ın emektarlığını üstlendi, Yeşilçam’ın vefasızlık yıllarında ise Tv dizileriyle hayatını kazanmaya, hayatını verdiği oyunculuğu yaşamaya ve devam ettirmeye başladı. Burada da işinin hakkını verdi. Öyle ki yeni yetme pek çok oyuncu onun işine duyduğu saygı ve bağlılıktan dolayı kendilerinden utandı ve oyunculuk ne bu usta isimden öğrendi. O ise mütevaziliği elden bırakmayarak sadece işimi yapıyorum dedi. Sonunda gün geldi o da ömrünü tamama erdirdi. Usta Oyuncu Yalçın Gülhan hayatını kaybetti.

Yalçın Gülhan Kimdir?

Yeşilçam’ın emektar oyuncularından, Türk Sineması’nın usta oyuncusu, TV dizilerinin vazgeçilmez karakteri Yalçın Gülhan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Mahallenin Muhtarları dizisindeki Şoför Ali karakteri ile tanınan Yalçın Gülhan 27 Aralık 1944 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen Adanalı olan Yalçın Gülhan’ın babası Devlet Demir Yollarında çalışmıştır. Sanatçı Ahmet Gülhan’ın kardeşi olan Yalçın Gülhan yönetmenliğini Yavuz Yalınkılıç’ın yaptığı 1964 yapımı Dağlar Aslanı filmi oyunculuğa başlamıştır. 70’li yıllarda Ulvi Uraz ve Devekuşu Kabare Tiyatrolarında çeşitli oyunlarda görev alan Yalçın Gülhan, zamanla daha fazla Türk Sinema filmlerinde yardımcı erkek oyuncu rollerinde görev almıştır. İyi ve kötü karakterleriyle ustalaşan Gülhan özellikle asi karakterleri oynamada oldukça başarılı olmuştur. 6 yıl şarkıcılıkta yapan oyuncu sinema kariyerinde hatalar yaptığını yıllar sonra itiraf etmiş ve “iyi filmler beklemek yerine para için ucuz ve basit filmlerde oynadım, bu da kariyerime zarar verdi, çok pişman oldum” demiştir.

Oynadığı Film Ve Diziler!

Usta oyuncu Yalçın Gülhan’ın oynadığı yüzü geçen film ve dizilerden bazıları şunlardır.

İyi ki varsın İlker (Dizi)

Aman Annem Görmesin (Dizi)

Aliye (Dizi)

Abuzer Kadayıf (Sinema)

Ödeşme (Sinema)

Mahallenin Muhtarları (Dizi)

Sevdaların Ölümü (Sinema)

Herkesin Hayali (Dizi)

Sevdiğim Adam (Dizi)

Çaylar Şirketten (Dizi)

Mesela Muzaffer (Sinema)

Saat Sabahın dokuzu (Dizi)

Ana Gibi Yar Olmaz (Sinema)

Yalancı Dünya (Dizi)

27-07-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler