Yapımcı Raci Şaşmaz Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden ayrıldı

Yapımcı Raci Şaşmaz Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden ayrıldı
ATV'nin sevilen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da şok ayrılık! Dizinin yapımcısı Raci Şaşmaz kanalın kararıyla görevini devrediyor.Dizinin oyuncusu Oktay Kaynarca neler dedi?

Türkiyenin en çok izlenen kanallarından ATV ünlü yapımcı Raci Şaşmaz'la yollarını ayırma kararı aldı. Dün yayınlanan bölüm jeneriğinde yapımcının isminin yer almamasından dolayı kafalarda soru işareti oluşmuştu. Yapımcının maddi krize sebebiyet verdiğini öne süren kanal yönetimi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yapımcılığını üstlenen başarılı ismi görevinden alıp dizinin yapımcılığını ATV İç Yapımlara devretti. 

Dizi emektarlarının maaşlarını uzun süredir yapımcı Raci Şaşmaz'ın değil de kanalın ödediği konuşuluyordu. Ekonomik sıkıntı çeken Şaşmaz durumu prodüksiyona yansıttığı gerekçeşiyle ATV kanalındaki işini bırakmak zorunda kaldı. 

Oyuncu Necati Şaşmaz'ın kardeşi olan yapımcı daha önce de efsane dizi Kurtlar Vadisi Pusu'nun yaratıcısı olmuş ve uygulayıcı yapımcılığını yapmıştır. 2015 yılında ise Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yapımcılığını üstlenmiş senaryosunu Bahadır Özdener ile birlikte kaleme almıştır. Şuan da 124 bölümü geride bırakan diziyi artık Bahadır Özdener ile Berna Aruz yazacak ve dizi ATV İç Yapımlar bünyesine bağlı olacaktır. 

OKTAY KAYNARCA'DAN DESTEK

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde 'Hızır' karakterine can veren başrol oyuncusu Oktay Kaynarca sosyal medya hesabı üzerinden, işine son verilen yapımcı Raci Şaşmaz'ı destekledi. Şaşmaz ile eski bir fotoğrafını paylaşan ünlü oyuncu "O daha konuşmadı. O yüzden çok konuşan var. Yol dediğin nedir ki yanında yoldaşın varsa Hızır yoldaşın olsun Raci Şaşmaz" notunu düşerek görevine son verilen yapımcıya arka çıktı.

RACİ ŞAŞMAZ KİMDİR?

Tam adıyla Tayyar Raci Şaşmaz 30 Ekim 1973 Elazığ doğumludur. Marmara Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümünü bitirmiştir. İlk televizyon deneyimini Osman Sınav ile birlikte Deli Yürek'te kazanmış ilk sinema projesi olan Deli Yürek: Bumerang Cehennemi'nin senaryosunu yazmıştır. Daha sonra Kurtlar Vadisi dizisinin senaryosunu yazmış ve bir süre dizide oynamıştır.

2010 senesinde çeşitli yatırımlar yapmış ve iş hayatına atılmıştır. Bir süre televizyon dünyasından uzak kalan Şaşmaz en son Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisiyle sektöre geri dönmüştür.

DİZİ VE FİLMLERİ

Deli Yürek: Senarist

Ekmek Teknesi: Senarist, Yapımcı

Kurtlar Vadisi: Senarist, Yapımcı, Konuk Oyuncu

Kurtlar Vadisi Terör: Senarist, Yapımcı

Eşref Saati: Senarist, Yapımcı

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz: Senarist, Yapımcı

Deli Yürek Bumerang Cehennemi: Senarist

Kurtlar Vadisi Irak: Senarist, Yapımcı

Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine: Senarist, Yapımcı

Kurtlar Vadisi Gladio: Senarist, Yapımcı

Kurtlar Vadisi Filistin: Senarist, Yapımcı

 

14-02-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar