Yargı Neva (Başak Gümülcinelioğlu) Kimdir?

Yargı Neva (Başak Gümülcinelioğlu) Kimdir?
Kanal D’nin reyting rekorları kıran dizisi Yargı’nın Hakimesi Neva karakterine hayat veren, Başak Gümülcinelioğlu izleyici tarafından merak ediliyor. Başak Gümülcinelioğlu kimdir?

Ay yapım imzalı Kanal D’nin sevilen dizisi Yargı’nın, yönetmenliğini Ali Bilgi’nin üstlendiği senaryosunu Sema Ergenekon’un kaleme aldığı, ilk bölümü 19 Eylül 2021 tarihinde yayınlanan dram, psikolojik gerilim ve polisiye türünde bir yapımdır. Başrollerini Kaan Urgancıoğlu ile Pınar Deniz’in paylaştıkları dizinin, kadrosunda Onur Durmaz, Mehmet Yılmaz Ak, Başak Gümülcinelioğlu, Uğur Polat, Hüseyin Avni Danyal, Cezmi Baskın, Pınar Çağlar, Zeyno Eracar , Nergis Öztürk, Arda Anarat Ayşenil Şamlıoğlu gibi önemli isimler yer alıyor. Dizinin Hakime karakteri olan Neva Seçkin kimdir? Neva Seçkin karakterine hayat veren Başak Gümülcinelioğlu kimdir?

Yargı Neva Seçkin Kimdir?

Savcı Pars Seçkin (Mehmet Yılmaz Ak)’in kardeşi olan Neva Seçkin karakterine Başak Gümülcinelioğlu hayat veriyor. Aynı zamanda üniversiteden de arkadaşı olan Savcı Ilgaz (Kaan Urgancıoğlu) ile bitmiş bir ilişkileri olan Neva’nın mesleği de hakimliktir. Ancak Ilgaz, kardeşi Çınar (Arda Anarat)’ın bir cinayette baş şüpheli olduğu haberi aldığı gün Neva ile ilişkisini bitirmiştir. Neva için bunun farklı sebepleri vardır ve Ilgaz’ın hala onu sevdiğine inanmaktadır. Çünkü kendisi içten içe Ilgaz’dan hala hoşlanmaktadır. Neva’nın eski nışanlısı olan Ilgaz başrolü paylaştığı Avukat Ceylin (Pınar Deniz) ile evlenir. Neva’nın ise artık umutları kalmamıştır.

Neva isminin anlamı, ses, makam, name, ahenk, refah, zenginlik, güç olarak açıklanmaktadır. 

Neva karakteriyle Başak Gümülcinelioğlu dizideki isminin hakkını vermekte, başrol oyuncularının zaman zaman yerini alırken, güzelliğiyle, sakin uyumlu yapısı ile izleyicininde beğenisini kazanmıştır.

Başak Gümülcinelioğlu Kimdir? Başak Gümülcinelioğlu Nereli? Kaç Yaşında? Boyu kaç?

Doğum Yeri: İstanbul
Yaşı: 30
Burcu: Terazi
Boyu: 1.65 cm

22 Ekim 1991 tarihinde İstanbul Fatih’ta dünyaya gelen Başak Gümülcinelioğlu, Orta öğretim eğitimini İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır.

Liseden mezun olduktan sonra yurt dışına eğitime giden Gümülcineliğlu, 2. Lise diplomasını almış, İngiltere London Academy of Music, Dramatic Arts ve Amerika Kansas Müzikal Oyunculuk bölümlerini başarıyla bitirmiştir.  

Sonrasında yüksek öğretim eğitimine Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tarasım Bölümü ile devam etmiş ve yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Mimari Tasarım üzerine yapmıştır. Daha sonra bir mimarlık bürosunda çalışmıştır.

Yüksek lisansına devam ederken Londra'da kamera önü oyunculuk eğitimi almaya hak kazanan güzel oyuncu, 2016 yılında yer aldığı ''Kalbim Yangın Yeri'' adlı dizisiyle oyunculuk kariyerine de başlamış oldu.

Bir çok projede yer almayı başaran oyuncu, Yargı dizisinden önce, Fox Tv’nin sevilen romantik komedi dizisi olan Sen Çal Kapım’da Pırıl karakterine hayat vermişti.

Oyuncunun dizideki tarzının ardından, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ile de hayranlarının büyük beğenisini kazanıyor. Sosyal medyada da epey aktif olan Başak Gümülcinelioğlu’nun, instagramda 1,5 milyonu aşkın takipçisi bulunuyor.

Yer Aldığı Projeler:

2016 - Kalbim Yangın Yeri (dizi)
2017 - Barut Fıçısı (tiyatro)
2018 - 8. Gün (dizi)
2018 - Hababam Sınıfı Müzikali (tiyatro)
2019 - Kızım (dizi)
2019 - Yaban Arısı (tiyatro)
2020 - Yarım Kalan Aşklar (dijital dizi)
2021 - Sen Çal Kapımı (dizi)
2021 - Yargı (dizi)




09-01-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar