Yatıya Misafirim Var ilk bölümüyle pazartesi başlıyor

Yatıya Misafirim Var ilk bölümüyle pazartesi başlıyor
Harika bir program. Beş farklı şehir, beş farklı kültür. Ekranların en konuksever yarışması Yatıya Misafirim Var 30 Kassım Pazartesi Kanal D ekranalrında başlıyor.

Corona virüsten dolayı evlerimize hapsolduğumuz bugünlerde keyifle izleyeceğimiz bir yarışma programı yayına başlıyor. Kanal D’nin özgün yarışma programı “Yatıya Misafirim Var” pazartesi günü ilk bölümüyle başlıyor. Ülkemizin dört bir yanından farklı kültürlerdeki yarışmacıları bir araya getirerek ortak noktalarda buluşturmayı amaçlayan program “Konuklarımı en iyi ben misafir ederim” sloganıyla 30 Kasım günü izleyicisiyle buluşuyor. Şimdi detaylar

Yatıya Misafirim Var ilk bölümüyle pazartesi başlıyor

2020/2021 sezonu yarışma programlarının altın yılı olmayı başardı. Her kanalda bir veya birkaç yarışma programına rast geliniyor. Ancak hepsinde bir kıyasıya mücadele var. Hatta bazı yarışmalarda rakipleri kötülemek gerekiyor. Oysa Kanal D’nin yarışma programı "Yatıya Misafirim Var" tamamen farklı bir konseptle hazırlandı. Tatlı bir rekabetin yaşanacağı yarışma programında ülkemizin geniş yelpazesini oluşturan farklı kültürlere sahip yarışmacılar, konuklarını en iyi şekilde ağırlamak için koşturacaklar.

Konuklarımı en iyi ben misafir ederim

BBO Yapım ve Skala Yapım imzalı ‘Yatıya Misafirim Var’ yarışmasında daha önce hiç görüşmemiş yarışmacılar, birbirlerini kıskanmadan hatta destek vererek en iyi konukseverliği rakiplerine yaşatmaya çalışacak. Kavga, söz dalaşı ve dedikodu barındırmayan program kültürümüze ait en önemli değerlerden birisi olan “Tanrı misafiri” kavramını yeniden gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyor.


 

Yatıya Misafirim Var’ nasıl bir yarışma olacak?

5 kişilik yarışmacı grubu, her gün başka bir şehirde, o şehri temsil eden yarışmacının evinde misafir olacak ve bir gece konaklayacak. Gündüz vakti o şehrin kültürünü tanıyacak, yemeklerini yiyecek ve misafirperverliğini yaşayacak yarışmacılar geceyi adayın evinde geçirecek. Günün sonunda ev sahibi diğerlerinden puanları toplayacak. Ertesi gün, başka bir şehir, başka bir yarışmacı ile şehirlerarası tatlı rekabet sürüp gidecek. Eğlenceli yarışma programı yatıya Misafirim Var, hazırlanan yemekler ve gezilen görülen yerlerle hafızalarda iz bırakacak. Her yarışmacının hayat hikayesi ve yaşam şekli izleyiciyi bazen güldürürken bazen de duygulandıracak.

İlk hafta yarışmacılar belli oldu

30 Kasım Pazartesi başlayacak ve hafta içi her gün yayınlanacak programın ilk hafta yarışmacıları da belli oldu. Gaziantep’ten Oya Sesli, Hatay’dan Fidan Merve Kirtay, Mersin’den Rabia Ay, Nevşehir’den Ferhat Akbaş ve Şanlıurfa’dan Hasan Ocakoğlu.. Programın ilk ev sahibi Nevşehirli Ferhat Akbaş, diğer 4 yarışmacıyı tarihi ve turistik merkezlerini gezdirdikten sonra evinde konuk edecek. Bölgenin yöresel yemeklerini, geleneksel lezzetlerini sunarak yarışmacıları memnun etmeye çalışacak. Hafta içi her gün yayınlana programda cuma günleri haftanın en yüksek puanını alan yarışmacı büyük ödülün sahibi olacak. Genel yönetmenliğini Şafak Bakkalbaşıoğlu’nun yaptığı “Yatıya Misafirim Var”, pazartesiden itibaren hafta içi her gün 16.00'da Kanal D'de! Keyifli seyirler.

28-11-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar