Yayınlanacağı açıklanan "Kızılcık Şerbeti" dizisi niye yayınlanmadı?

Yayınlanacağı açıklanan
14 Nisan tarihinde Kızılcık Şerbeti’nin özet bölümü yayınlanırken aniden yarıda kesildi yerine Rtük yasaklarında yayınlanan belgesellerden olan “İslamofobi” yayınlanmaya başladı

Cuma akşamları reyting yarışında kıyasıya rekabet eden iki dizi var. Biri ilk bölümünden beri listelerin zirvesinde olan Star TV’nin rekortmen Yalı Çapkını. Diğeri ise yavaş yavaş listelerde yukarı tırmanan ve son haftalarda Yalı Çapkını dizisini bile geride bırakmaya başlayan Show TV’nin Kızılcık Şerbeti. Fakat beklenmeyen bir durum meydana geldi. Kadına şiddet gerekçesiyle Show TV’ye 5 hafta yayın durdurma cezası ve en üst sınırdan idari para cezaları verildi. Show TV’de boş durmadı bu kararı hemen mahkemeye taşıdı.

Yayınlanacağı açıklanan "Kızılcık Şerbeti" dizisi niye yayınlanmadı?

Mahkemenin kararı hemen yayınlanır mı yoksa RTÜK’ün cezası mı uygulanacak diye dizinin takipçileri ve kamuoyu sonucu merakla bekliyordu. 7 Nisan’da bile yayınlanıp yayınlanmayacağı belli değil iken Kızılcık Şerbeti hem özet bölümüyle hem de yeni bölümüyle izleyicileri ile buluştu. Ama 14 Nisan Cuma 2023 tarihinde Kızılcık Şerbet’nin özet bölümü yayınlanırken aniden yarıda kesildi yerine Rtük yasaklarında yayınlanan programlardan biri olan “İslamofobi” yayınlanmaya başladı.Show tv yayınlanan belgesel ile ilgili "Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun 2023/12 sayılı toplantısında alınan 15 No'lu kararı uyarınca, "Kızılcık Şerbeti" dizimizin yayını durdurulmuş ve yerine RTÜK tarafından kanalımıza yayınlanmak üzere gönderilen belgeseller yayına alınmıştır." açıklamasını yaptı.

Yarıda kesilen özeti reyting sıralamasında zirvelerde

 Yani geçen hafta yayınlanan bölüm bu hafta özet olarak yayınlanırken yarıda kesildi. Yeni bölüm ise hiç yayınlanmadı. Bu durumda bile reyting listelerine baktığımızda Kızılcık Şerbeti dizisinin yarım kalan özeti bile reyting listelerinde ilk 10’a girmeyi başardı.

Show TV açıklama yaptı

Bu durum hakkında Show TV bir açıklama yaptı. "Yayın saati itibarıyla yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığına dair mahkemece şirketimize e-tebligat sisteminden yapılmış bir tebligat bulunmadığı, başkaca da tebligat kanunu uyarınca yapılmış geçerli bir tebligat da mevcut olmadığı için yayınlamakta olduğumuz dizinin yayını RTÜK yetkililerinin şifahi bildirimine istinaden muttali olduğumuz mahkeme kararının ve RTÜK kararının gereğinin yapılmasını teminen şirketimizce durdurulmuştur"

Konuyla ilgili dizi oyuncularının sosyal medya paylaşımları şu şekilde oldu

Evrim Alasya:”Kadına şiddetten rahatsız olanlar,gerçek hayattaki kadına şiddetten de bu kadar rahatsız oluyorlar mı! Bi sürü insanı bir anda işsiz bıraktılar! VEBALİ BÜYÜK! #kizilcikşerbeti̇nedokunma #Kızılcıkserbeti”

Barış Kılıç: “Kan kusup Kızılcık Şerbeti içmek.  Tam da bunu anlatmak istemiştik..”

Müjde Uzman:”Önce son dk yasak, sonra tamam yayınlayın,sonra neee alakaysa “İslamofobi” konulu,belgesel demeye dilimin varmadığı bir yayın?? Propagandaya karşıyız deyip üstelik? Hem de zorla,hem de ülke dingonun ahırıymış gibi kararsız kararlarla? Müdahale mi deseydim yoksa! #KızılcıkŞerbeti”

15-04-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar